ERNST AND YOUNG

Ernst & Young steunt integratie valide en invalide (top)sport

ERNST & YOUNG STEUNT INTEGRATIE VALIDE EN MINDER VALIDE (TOP)SPORT

'Wij staan volledig achter het streven om te komen tot integratie van de valide en minder valide sportbeoefening. Ons toetreden als .founder. van het Nederlands Paralympisch Team is daarvan het logische en zichtbare gevolg.' Dat zegt sponsormanager Erik Ruts van Ernst & Young over de sponsorovereenkomst die vandaag wordt gesloten met de Nederlandse Bond voor Aangepaste Sporten (NeBAS).

Ernst & Young is al sinds januari van dit jaar .partner in sport. van NOC.NSF en nu de eerste sponsor die dit combineert met de ondersteuning van het Nederlands Paralympisch Team. Bovendien ondersteunt Ernst & Young het initiatief van de NeBAS om te komen tot een verkiezing voor de paralympische sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar organiseren.

Ruts zegt dat met de overeenkomst met de NeBAS het sponsorbeleid van Ernst & Young 'een nieuwe dimensie krijgt'. 'Onze maatschappelijke betrokkenheid is veruit de belangrijkste reden om de gehandicaptensport te gaan ondersteunen', aldus Ruts. Bij andere sponsorprojecten zoals Cirque du Soleil en het Internationaal Franz Listz Pianoconcours speelde deze betrokkenheid ook een rol, maar altijd in combinatie met bijvoorbeeld de mogelijkheden voor de ontvangst van relaties. Dat heeft nu geen rol gespeeld, al hoopt Ruts 'dat óók de relaties die meegaan naar paralympische wedstrijden in de ban raken van deze topsporters. Het Nederlands Paralympisch Team behoort niet voor niets tot de wereldtop'.

Ruts zegt dat Ernst & Young door het contact met NOC.NSF steeds meer overtuigd is geraakt van de wenselijkheid van betere integratie van de valide en minder valide sportbeoefening. Ruts: 'In zekere zin doen we met de overeenkomst met de NeBAS bewust aan maatschappelijke agendasetting. Door beide sportkoepels en Olympische teams te steunen, willen we aangeven dat de valide en minder valide (top)sporters bij elkaar horen. Daarom hebben we ook bewust twee gehandicapte sporters opgenomen in het Team Ernst & Young, onze Olympische .ambassadeurs., en willen we samen met de NeBAS de verkiezingen voor de paralympische sporters van het jaar organiseren.'

De overeenkomst wordt vanmiddag voorafgaand aan het Sportgala van NOC.NSF in de Amsterdamse RAI getekend.

Zoekwoorden:

Deel: ' Ernst & Young sponsor minder valide Paralympisch team '
Lees ook