ERP markt Benelux voor 40 procent in handen van SAP


BREDA, 20100211 -- Van de totale installed base aan ERP applicaties in de Benelux heeft SAP begin 2010 nog altijd 40 procent in handen. In Belgi en Luxemburg is de positie van SAP sterker dan in Nederland, namelijk 48 procent versus 36 procent van de totale installed base. Dit blijkt uit de marktanalyse die Computer Profile, de informatieleverancier voor de ICT-branche, op basis van 10.653 interviews onlangs heeft uitgevoerd naar het ERP gebruik in de Benelux. Alle resultaten uit dit onderzoek zijn verwerkt in het rapport `ERP in the Benelux' dat vanaf nu verkrijgbaar is.

Alleen kijkend naar de Nederlandse ERP markt, voor vestigingen met ten minste 50 werknemers, blijkt dat SAP in vrijwel alle segmenten de nummer 1 positie inneemt. Uitzonderingen zijn het onderwijs waar, naast de branchespecifieke software, Exact op het gebied van ERP de grootste installed base kent en de bouwsector waar Microsoft, voornamelijk Navision, een installed base kent die net iets groter is dan SAP.

De industrile sector, het bronsegment van ERP software, is in Nederland grotendeels in handen van slechts enkele partijen. SAP heeft met 36 procent van de installed base het grootste aandeel. Infor, de nummer twee, dankt zijn positie in dit segment aan het nog altijd stevige fundament van Baan in deze markt. Maar ook in de industrie heeft Microsoft inmiddels een positie weten te bereiken boven de traditionele spelers in dit segment, zoals QAD en Oracle (inclusief PeopleSoft en JD Edwards).

ERP in het MKB
Bij bedrijven in de Nederlandse markt, met minder dan 50 werknemers, vormt Exact de voornaamste ERP vendor. Van de vestigingen in dit segment die ERP in gebruik hebben, geeft bijna een kwart aan dat zij gebruik maken van Exact Globe. Microsoft en SAP vormen op enige afstand de nummer twee en drie in het MKB segment.

Over Computer Profile Benelux
Computer Profile is een zelfstandige adressen- en informatieleverancier voor de ICT-industrie met vestigingen in Brussel en Breda. Computer Profile beschikt over de Top 25.000 database met 125.000 contactpersonen van het Benelux bedrijfsleven en overheid. Naast adressen en contactpersonen brengt Computer Profile de huidige en toekomstige ICT-infrastructuren in kaart. Maandelijks houdt Computer Profile duizenden interviews onder de Top 25.000 ICT decision makers in de Benelux. De onafhankelijke data-analyses die hieruit voortkomen, bieden een voortschrijdend inzicht in de trends op ICT-gebied.

Als initiatiefnemer van de European Market Intelligence Group (EMIG) biedt Computer Profile dezelfde informatie van andere Europese landen. Daarnaast hebben alle aangesloten organisaties binnen deze groep de beschikking over eigen callcenters met native speakers voor leadgeneratie campagnes. Meer informatie is te vinden op www.computerprofile.com of www.emi-group.com.


Deel: ' ERP markt Benelux voor 40 procent in handen van SAP '
Lees ook