Ervaring telt: 50plus IT voorziet in een behoefte


Lelystad, 20160411 -- De overheid initieert vele plannen om 50 plussers weer aan het werk te krijgen. Zo zijn er regelingen die het voor werkgevers interessant maken om 50-plussers in dienst te nemen, scholingsvouchers en mogelijkheden tot proefplaatsing bij een werkgever. 50plus IT ondersteunt deze overheidsinitiatieven van harte, en is zelf een van de weinige bedrijven die deze handschoen heeft opgepakt. Met succes: ervaren IT’ers zijn welkom in elke organisatie. Zeker voor een kortere periode. Sinds kort wordt 50plusIT ondersteund door regionale 'ambassadeurs'.

50plus IT richt zich op ervaren automatiseerders van vijftig jaar en ouder. Deze groep heeft het momenteel moeilijk om een vaste baan te vinden. 'In de anderhalf jaar dat wij nu bezig zijn, hebben we al veel positieve reacties ontvangen,' zegt Roy van der Meer van 50plus IT. 'Over 2015 konden we zelfs een groei van ruim honderd procent optekenen.'

Er zijn veel redenen waarom organisaties deze 'oudere' werknemers geen vaste baan aanbieden. Hoewel de meeste drogredenen zijn, ligt een tijdelijk contract meer voor de hand. Daarin voorziet 50Plus IT.

50Plus IT heeft een bestand opgebouwd van zeer ervaren professionele informatiseerders. Veelal zijn ze 'in between job' en zeer gemotiveerd om weer aan de slag te gaan. Van IT-architect, projectleider, business analist tot functioneel beheerder en ontwerper.

Organisaties hechten veel waarde aan medewerkers met de juiste ervaring, kennis, certificeringen en competenties. Juist deze categorie IT professionals voldoet daar aan en dus staat er voor bijna elke IT-positie een ervaren professional in de startblokken. Om nog adequater in te kunnen spelen op regionale wensen van zowel de klanten als van de medewerkers, is 50plusIT in zee gegaan met regionale 'Ambassadeurs'.

De ambassadeurs van 50plusIT zijn ervaren automatiseerders die op vrijwillige basis de missie en de visie van 50plusIT binnen hun netwerk en daarbuiten in hun regio vertegenwoordigen.

Zij verrichten hun commerciële activiteiten in hun eigen tijd op hun eigen manier bij hun eigen klanten. Daarbij krijgen ze, indien nodig, alle ondersteuning van de commercieel directeur van 50plusIT, Roy van der Meer. 50plus IT verwacht op deze manier nog effectiever haar doelgroep te bereiken.

Bij het rekruteren van hun medewerkers put 50plus IT zowel uit hun eigen database als uit de diverse bestanden met beschikbare, ervaren, IT’ers. 50plus IT levert automatiseerders voor zowel permanente als tijdelijke functies. Op deze wijze kunnen bedrijven wel gebruik maken van de voordelen van 50plussers, terwijl zij zich geen zorgen hoeven te maken over (vermeende) nadelen.

Voor meer informatie: www.50plusit.nl


Deel: ' Ervaring telt 50plus IT voorziet in een behoefte '
Lees ook