Ingezonden persbericht


Persbericht

Houten, 13 februari 2004

Sint-Valentijn beschermheilige voor mensen met epilepsie

Erwin Koeman steekt voetbalteam met epilepsie

hart onder de riem op Valentijnsdag

HOUTEN - Erwin Koeman, ambassadeur van het Nationaal Epilepsie Fonds, assistent-trainer van PSV en toekomstig hoofdtrainer van RKC, steekt op zaterdag 14 februari een voetbalteam met epilepsie een symbolisch hart onder de riem. Op Sportpark Het Lambrek in Heeze overhandigt hij om 10.30 uur aan alle spelers van het G-team van RKSV Heeze een hartvormige taart. Daarnaast zal Erwin Koeman de aftrap van de competitiewedstrijd tussen Heeze G1 en Braakhuizen G4 doen. Ook Wilfred Bouma, international en PSV-speler, zal hierbij aanwezig zijn.

Erwin Koeman ambassadeur

Sinds 1 januari 2004 is Erwin Koeman ambassadeur van het Nationaal Epilepsie Fonds. Hij heeft een 12-jarige dochter met epilepsie en wil graag zelf zijn steentje bijdragen op het gebied van epilepsie. "Omdat het een onderbelicht onderwerp is, hebben mensen vaak een verkeerd beeld van epilepsie. Ze denken gelijk aan de meest erge vormen van aanvallen. Met mijn ambassadeurschap hoop ik op meer publiciteit voor het epilepsiefonds en daardoor meer openheid over epilepsie", aldus Erwin Koeman.

Voetbalspelers met epilepsie

Het G-team van RKSV Heeze is het enige team in Nederland waarvan alle spelers epilepsie hebben. Zij maken deel uit van de reguliere voetbalvereniging RKSV Heeze. Zaterdag 14 februari spelen zij thuis tegen Braakhuizen G4 in de KNVB-competitie.

Sint-Valentijn

Op Valentijnsdag sturen geliefden elkaar liefdesverklaringen. Deze feestdag is vernoemd naar Sint-Valentijn. Hij is de beschermheilige voor mensen met epilepsie. Behalve dat Sint-Valentijn beschermt tegen epilepsie, is hij sinds kort de beschermheilige van een milder soort aanvallen: de verliefdheid.

Nationaal Epilepsie Fonds

Het Nationaal Epilepsie Fonds zet zich al 110 jaar in voor een goede behandeling en begeleiding van mensen met epilepsie. Het fonds doet dit voornamelijk door het subsidiëren van wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting en het organiseren van begeleide vakantiereizen voor mensen met epilepsie. Omdat het fonds geen subsidie van de overheid krijgt, is hij volledig afhankelijk van particuliere giften.

Einde persbericht

Uitnodiging voor de redactie:
U bent van harte welkom om de aftrap van de wedstrijd en de overhandiging van de taarten bij te wonen.

Datum: Zaterdag 14 februari 2004

Tijd: 10.30 tot 11.15 uur
Locatie: Sportpark Het Lambrek, Sterkselseweg 55, 5591 VE Heeze

Meer informatie:

Natascha den Hartog-Trompetter, Nationaal Epilepsie Fonds, (030) 6344063, mobiel (06) 25047776. Internet: www.epilepsiefonds.nl


Zoekwoorden:

Deel: ' Erwin Koeman steekt voetbalteam met epilepsie '
Lees ook