Persbericht
Serie: ONK
Ronden: 4/6
Datum: 9 september 2001
Plaats: Veldhoven
Weer: Wisselvallig, 10°c
Motocross

Erwin Robins wint een manche tijdens ONK in Veldhoven!

Mill - De vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap is voor Erwin Robins wisselvallig verlopen. De eerste manche werd door de Helmondse crosser als winnaar afgesloten. De tweede manche werd hij na een flinke valpartij zevende. De zege ging naar YAMAHA collega Oscar Vromans. Jan van Hastenberg zien we door zijn schouderblessure dit seizoen niet meer in actie. Ralph Sigmans heeft besloten dit seizoen niet meer in actie te komen naar dat hij vorige week door de Nederlandse bond werd gepasseerd voor een startplaats in Lierop.

Trainingen:
Met de zesde trainingstijd was Erwin niet helemaal tevreden, de plek is niet verkeer maar over de achterstand op de trainingssnelste baarde hem zorgen. "Ik heb echt alles uit de kast gehaald, mijn rondjes waren door achterblijvers niet perfect maar deze achterstand van 6 seconden is wel erg groot!" verklaarde de 22 jarige slager.


1e manche
De start verliep niet goed voor Erwin die in het middenveld aan de wedstrijd over 25 minuten en 1 ronden begon. Na wat kleine botsingen met collega's wist hij op een vijfde plaats uit de eerste ronden te komen. Het tempo wat de door Peter vd Laar gesteunde rijder er op na hield lag bijzonder hoog. De grote achterstand op zijn voorgangers werd probleemloos omgezet in een voorsprong. Rijders als Van Doorn, Van Drunen en Vromans moest buigen voor Erwin die halverwege de wedstrijd de leiding in handen kreeg. Deze werd niet meer uit handen gegeven waardoor hij zijn eerste manche zege wist te pakken!


2e manche
In het achterveld werd de tweede wedstrijd begonnen en tot overmaat van ramp ging het na de tweede bocht helemaal mis. Een rijder voor Erwin ging onderuit en nam hem mee. Naast Erwin lag ook Van Wessel in deze valpartij. Van een 25e plaats werkte Erwin zich op naar de zevende plaats waardoor hij toch nog tweede werd in het dagklassement. "Het is duidelijk dat geluk en pech in de sport dichtbij elkaar liggen. De eerste manche ging echter probleemloos, alles ging lekker en ik werd niet moe. Jammer dat ik niet genoeg brandstof heb anders kon ik wel een uur zo blijven rijden. De tweede manche verlies je dan al na enkele bochten, ik kon geen kant op. Later maak ik dan nog een kleine schuiver en breek ik de koppelingshendel af, het kan iet altijd feest zijn." Neemt hij bijzonder sportief op.

Volgende race:
Over twee weken rijdt Erwin samen met George Strik en Oscar Vromans in het Nederlandse team tijdens de EK voor landenteams. Deze wedstrijd wordt op 23 september in het Duitse Reil verreden.


Uitslag 250cc/500cc ONK Veldhoven:
1e manche
1 E Robins NL YAMAHA
2 O Vromans NL YAMAHA
3 M v Drunen NL Husaberg
4 W v Wessel NL Honda
5 GJ v Doorn NL VOR

2e manche
1 O Vromans NL YAMAHA
2 S Breugelmans B YAMAHA
3 M Hartman NL KTM
4 M v Drunen NL Husaberg
5 D King N-Z KTM
7 E Robins NL YAMAHA

Tussenstand 250cc/500cc na 4 van 6 de wedstrijden:
1 Marcel van Drunen NL Husaberg JM Racing 196
2 Erwin Robins NL YAMAHA Team YAMAHA-Sigmans-Vd Laar 187
3 Oscar Vromans NL YAMAHA Team Oscar Vromans/Ikar 166
4 Willie van Wessel NL Honda Team CARE Innovation/Honda 153
5 Damien King N-Z KTM Team WPM KTM 150

Door: Steven van Kempen/KEMCO

De speciale dank aan Louwrens Klos voor deze prachtige foto van Erwin Robins!KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
The Netherlands
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
M: +31 (0)6 - 19162608
Web: http://www.kemco.demon.nl
E-Mail: Meel@kemco.demon.nl

Deel: ' Erwin Robins wint een manche tijdens ONK in Veldhoven '
Lees ook