Belgische Krijgsmacht

Persmededeling 313 van 01 december 1999

De Staf van de Marine deelt mee:

BEZOEK ESKADER STANDING NAVAL FORCE ATLANTIC (SNFL) TE ANTWERPEN

Op vrijdag 03 december zal het eskader van Standing Naval Force Atlantic (SNFL) aanmeren in de Haven van Antwerpen. Het eskader staat onder bevel van CMDRE D.C. MORSE en bestaat uit de volgende schepen: HMCS Iroquois (Canada), FGS Brandenburg (Duitsland), HNLMS Van Nes (Nederland), HNOMS Narvik (Noorwegen), SNS Extremadura (Spanje), HMS Coventry (Verenigd Koninkrijk) en RFA Bayleaf (Verenigd Koninkrijk). De F912 Wandelaar zal eveneens aanwezig zijn te Antwerpen en zal er dienst doen als gastschip. De Wandelaar maakte eerder dit jaar deel uit van dit eskader tijdens de operatie in de Adriatische Zee. Eerder dit jaar bezocht SNFL de Marinebasis van Zeebrugge in het kader van de Vlootdagen van de Marine. Volgend jaar zal de F910 Wielingen ons land vertegenwoordigen in dit eskader.

Het bezoek kadert in de viering 50 jaar NATO en sluit tevens deze activiteit af.

Tijdens dit bezoek zullen ter gelegenheid van het huwelijk van Z.M. Prins Filip 19 saluutschoten afgevuurd worden aan boord van de F912 Wandelaar.

Het eskader zal van 03 tot 06 december afmeren aan de Scheldekaai van 17A tot 19C. Er zal een persconferentie plaatsvinden op 03 december van 15.30 tot 16.00 aan boord van de HMCS Iroquois.

De schepen zijn te bezichtigen op zaterdag 04 december en zondag 05 december telkens van 13.00 tot 16.30 uur.

Deel: ' Eskader Standing Naaval Force Atlantic bezoekt Antwerpen '
Lees ook