@Home Nederland

30 augustus 2001

Essent Kabelcom vergroot belang in @Home Benelux

Amsterdam, 30 augustus 2001 - Kabelmaatschappij Essent Kabelcom maakte vandaag bekend de aandelen @Home Benelux over te nemen van de twee andere aandeelhouders in dit bedrijf, Excite@Home en Intel. Voor klanten van @Home en van @Work heeft deze financiële transactie geen gevolgen. Door deze overeenkomst wordt @Home Benelux nog meer geïntegreerd in 's lands tweede kabelmaatschappij.

Excite@Home en Essent zijn verder overeengekomen door te gaan met hun nauwe samenwerking. Dat betekent dat Excite leverancier van technische oplossingen blijft voor Essent en daarmee voor @Home Benelux.

Paul Ummels, waarnemend CEO van Essent Kabelcom: "Het nieuws van vandaag betekent dat @Home Benelux en Essent Kabelcom een nog hechtere band met elkaar krijgen. Dankzij @Home kunnen wij onze klanten een snelle verbinding tot het internet garanderen. @Home heeft bewezen hiervoor de beste mensen, capaciteiten en middelen in huis te hebben."

"De vernieuwde relatie met Essent Kabelcom geeft ons de mogelijkheid onzewerkzaamheden efficiënter uit te voeren en is een goed voorbeeld van onze nieuwe manier van werken", zegt Patti Hart, bestuursvoorzitter en CEO van Excite@Home. "Het geeft goed aan hoe wij graag met kabelmaatschappijen samenwerken. Excite@Home wil graag een prominente rol spelen in deze sector."

Ook Nils Kijkuit, CEO van @Home Benelux, is blij met de transactie: "Onze samenwerking in de afgelopen drie jaar heeft geresulteerd in de hoge kwaliteit van dienstverlening die wij momenteel aanbieden. Door onze banden met Essent te versterken en toegang tot de @Home-technologie te garanderen, staan we in een sterkere positie om in de toekomst te groeien."

Over Essent
Essent Kabelcom is met 1,6 miljoen klanten de tweede kabelmaatschappij in Nederland. De organisatie is ontstaan in 2000, na een fusie tussen CasTel en Palet Kabelcom. Naast @Home biedt Essent Kabelcom smallband internet en kabeltelevisie en -radio (analoog en digitaal). Essent Kabelcom heeft rond de 1000 werknemers en een jaarlijkse omzet van EUR 230 miljoen. Essent Kabelcom is een volledige dochter van Essent NV.

Over Excite@Home
Excite@Home is marktleider in breedband en biedt consumenten breedband internet en zakelijk high-speed diensten. Excite@Home heeft twee joint ventures buiten Noord Amerika, waar de internetdiensten geleverd worden en heeft locale versies van de Excite service in een aantal internationale markten. Excite@Home, @Home, Excite en het @-ball-logo zijn geregistreerde handelsmerken van At Home Corporation. Alle andere product- en merknamen zijn handelsmerken van de respectievelijke eigenaren.

Over @Home
@Home levert snelle en eenvoudig toegankelijke breedband internetdiensten. Abonnees van @Home profiteren, tegen een vaste prijs per maand en zonder telefoonkosten, van 'always on' diensten die snel, betrouwbaar en efficiënt zijn. Alle diensten zijn via een breedbandportal toegankelijk voor @Home-abonnees. Voor de zakelijke markt levert @Home onder de merknaam @Work Dedicated Business Internet snelle internettoegang op basis van DSL-technologie.

Deel: ' Essent Kabelcom vergroot belang in @Home Benelux '
Lees ook