Nieuwe leesglazen met extra kijkbereik.

Vanaf 40-45 jaar krijgen de meeste mensen problemen met lezen. Het aanpassingsvermogen van het oog neemt af en dichtbij zien wordt geleidelijk aan moeilijker. Een natuurlijk proces en op zich dan ook niets verontrustends. Om letters echter goed scherp te kunnen zien, moeten boek of krant op enige afstand worden gehouden.

Draagt men al een bril om goed in de verte te kunnen kijken, dan moet er een oplossing komen die zowel het zien in de verte als dichtbij corrigeert. Hierin voorzien Varilux glazen, glazen waarmee men weer natuurlijk scherp ziet op álle afstanden.

De leesbril,
Heeft men uitsluitend een bril nodig om te lezen, dan ligt een leesbril voor de hand. Dankzij zo'n bril (met plusglazen), vergt het lezen geen extra inspanning meer. Er kleeft echter wel een beperking aan. Men ziet alleen scherp op leesafstand, zo'n 40 cm. Wat verder ligt dan deze afstand wordt wazig.
Soms is het prettig of zelfs nodig om ook op grotere afstanden goed en scherp te kunnen zien.

Nieuwe oplossing.
Het oogoptische concern Essilor, leverancier van o.a. Varilux brillenglazen, ontwikkelde een nieuw brillenglas: Interview, het leesglas met extra kijkbereik.
Interview is speciaal bestemd voor diegenen die meer willen zien dan met een gewone leesbril mogelijk is. Met Interview glazen kan men ook scherp zien op de wat grotere afstanden. Afhankelijk van de leeftijd van de leesbrildrager en de staat van diens ogen kan de afstand wel oplopen tot zo'n 2 meter. Vooral bij het werken aan een bureau, beeldscherm of tekentafel en bij het uitoefenen van hobby's is dat heel prettig. Interview brillenglazen zijn geschikt voor elk type montuur. Ook voor de zogenaamde halve-maanbril is dit nieuwe comfort-glas van Essilor ideaal. Interview glazen zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de vakman opticien.

Zoekwoorden:

Deel: ' Essilor introduceert nieuwe leesglazen '
Lees ook