Jo Peters PoziePrijs 2010


LANDGRAAF, 20100425 -- De Jo Peters PoziePrijs 2010 is zaterdag 24 april toegekend aan Ester Naomi Perquin voor haar bundel 'Namens de ander' (Van Oorschot) tijdens de Avond voor Nieuwe Pozie in Landgraaf. 'Namens de ander' is de tweede bundel van Perquin die haar eerste bundel genomineerd zag voor verschillende prijzen en bekroond met de debuutprijs van het pozietijdschrift 'Het liegend konijn'. Over 'Namens de ander' schreef de jury: "In haar melodieus en soepel in elkaar gezette gedichten is raadselachtigheid heel groot. Vragen en angsten doen zich stoerder voor dan ze zijn, wat ze lukt omdat ze zo'n stevige verstechnische jas hebben aangekregen."

De andere genomineerde bundels waren: 'Waar is een huis' (De Bezige Bij) van Annemieke Gerrist, 'De schuur in' (De Arbeiderspers) van Marije Langelaar en 'Kranen open' (Prometheus) van Thomas Mhlmann.

De Jo Peters PoziePrijs is een tweejaarlijkse prijs die een eerste of tweede bundel bekroont. Aan de prijs is een geldbedrag van 4000 euro verbonden plus de opdracht tot het schrijven van een nieuwe reeks gedichten die bibliofiel wordt uitgegeven.

Eerder werden bekroond: Edwin Fagel voor Uw afwezigheid (2008), Jan-Willem Anker voor Inzinkingen (2006), Hagar Peeters voor Koffers zeelucht (2004), Alfred Schaffer voor Zijn opkomst in voorstad (2002)

De jury van de Jo Peters PoziePrijs:
Tsead Bruinja, Marja Pruis, Wim van der Tol en Marjoleine de Vos


Deel: ' Ester Naomi Perquin wint Jo Peters PoziePrijs met 'Namens de ander' '
Lees ook