Universiteit van Utrecht

<<...OLE_Obj...>>

Persuitnodiging Universiteit Utrecht

3 maart 2003

Ethisch denken is verrijking voor de economie

Ethisch denken vormt een verrijking voor de economie. De economie isoleren van waarden en normen levert grote risico's voor de visie op ontwikkelingssamenwerking, aldus dr. Enrique V. Iglesias, de President van de Inter-American Development Bank. Op 6 maart spreekt dr. Iglesias over Ethics and Economics tijdens een besloten symposium van de Utrecht School of Economics (USE) in de Janskerk aan het Janskerkhof.

Dr. Enrique Iglesias
Dr. Iglesias heeft een grote reputatie in de financiering van de ontwikkeling van het Latijns-Amerikaanse continent. In zijn loopbaan is hij gericht op de aansluiting van economie en bestuur met het maatschappelijke middenveld. Hij zoekt naar de verbinding van economische ontwikkeling met sociale rechtvaardigheid. Dr. Iglesias spreekt tijdens het symposium van de Utrecht School of Economics in verband met het eredoctoraat van de Universiteit Utrecht dat hij later die dag tijdens een speciale academische zitting in de Domkerk ontvangt.

Programma
13.15 Ontvangst
14.15 Introductie door prof. dr. Peter de Gijsel, directeur Utrecht School of Economics (USE).
14.20 Lezing dr. Enrique V. Iglesias: Ethics and Economics 15.00 Afsluiting

Nadere informatie
Vertegenwoordigers van de media kunnen de besloten bijeenkomst bijwonen. Aanmelding voor de lezing van dr. Iglesias kan (tot uiterlijk woensdag 5 maart, 16.00 uur) bij Soleanie Martis, telefoon (030) 253 2411. Aan de ingang de Janskerk vindt een veiligheidscontrole plaats. Na 13.45 uur is de kerk gesloten en kunt u niet meer worden toegelaten.

Deel: ' Ethisch denken is verrijking voor de economie '
Lees ook