Gemeente Gent


Alle etsen van James Ensor in het Museum voor Schone Kunsten


Vorig jaar nam het Museum voor Schone Kunsten het iniatief om elke zomer een deel van de vaste collectie in het licht te stellen en daar promotie voor te voeren. Op die manier hoopt het museum de talrijke zomerbezoekers aan Gent, die gewoonlijk niet buiten het historische centrum geraken, toch tot aan het Citadelpark te krijgen om er een bezoek te brengen aan het museum.

Dit jaar wordt het volledige grafische oeuvre van James Ensor getoond, dat het museum dankzij een actie van De Vrienden van het museum kon aankopen. Selecties uit de etsen van James Ensor kan men nu en dan op tentoonstellingen zien. Ook in Gent was vorig jaar trouwens een eerste keuze te zien uit de pas aangekochte Ensorcollectie.

Nu gaat het echter om een integrale voorstelling van alle etsen die Ensor gemaakt heeft, en dat is veeleer zeldzaam. De bezoeker krijgt in twee zalen alle etsen te zien die Ensor vanaf 1885 jaar na jaar maakte
- een unieke gelegenheid om Ensors snelle ontwikkeling als etser te volgen. Men zal kunnen nagaan hoe de fantastische voorstellingen geleidelijk de realistische gaan verdringen, tot uiteindelijk de zuivere burleske en satirische thema’s het overwicht vormen.

De tentoonstelling loopt van 1 juli tot 31 augustus.

Informatie

Museum voor Schone Kunsten
Nicolaas De Liemaeckereplein 3
9000 Gent
tel. (09)222 17 03 - fax (09)221 60 15
e-mail museum.msk@gent.be

Open: alle dagen (behalve maandag) van 9.30 tot 17.00 uur, Gentse feestweek uitzonderlijk alle dagen open.Last modified on: 25/06/99 - Copyright © 1999 STAD GENT.

Deel: ' Etsen James Ensor in Museum voor Schone Kunsten Gent '
Lees ook