TNT Post Groep NV

EU geeft goedkeuring aan Skandinavische joint venture TPG en DSV A/S

28 juni 2002

Post-, express- en logistiekbedrijf TPG N.V. en transportonderneming DSV A/S hebben bekendgemaakt dat de Europese Commissie goedkeuring heeft verleend aan hun joint venture in Skandinavië. De joint venture zal opereren onder de naam TNT DFDS Transport Logistics.

TPG heeft via de divisie TNT Logistics een aandeel van 50% verworven in DFDS Transport Logistics (geregistreerd als DSV Logistik Holding A/S), een dochter van DSV A/S. De joint venture TNT DFDS Transport Logistics, biedt met omstreeks 700 medewerkers diensten in de belangrijkste strategische sectoren van TNT Logistics: niet-duurzame consumentengoederen, de hightech-sector en de automobielbranche. De onderneming heeft 40 magazijnen voor meerdere gebruikers in Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen, met een totaaloppervlak van 300.000m2. Onder haar klanten bevinden zich vooraanstaande nationale en internationale bedrijven in de regio. De omzet in 2001 bedroeg omstreeks EUR 110 miljoen.

Roberto Rossi, TPG bestuurslid en Group Managing Director voor TNT Logistics, zegt: "Met deze joint venture vullen we een belangrijke strategische 'witte plek' op de kaart van TPG in Europa en ontstaat een vooraanstaande speler op logistiek gebied in Skandinavië."

TPG N.V. is met haar twee merken TNT en Royal TPG Post een mondiale aanbieder van post-, expresse- en logistieke diensten. De onderneming heeft meer dan 141.000 medewerkers in 59 landen en is in ruim 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg EUR 11,2 miljard, en groeide in het eerste kwartaal van 2002 verder met 8,5%. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

TNT Logistics, een divisie van TPG, is met meer dan 32.000 medewerkers actief in 35 landen en heeft in totaal ruim 5,3 miljoen m2 magazijn in beheer. TNT Logistics boekte in 2001 een omzet van EUR 3,1 miljard.

DSV A/S is actief in het vervoer, de logistiek en de milieusector met een sterke positie in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Als onderdeel van een recente reorganisatie zijn de logistieke activiteiten van DSV A/S in Scandinavië afgesplitst van de rest van de groep.

Deel: ' EU geeft goedkeuring aan Skandinavische joint venture TPG en DSV A/S '
Lees ook