Indonesia : Presidential elections

CFSP Presidency Statement: Brussels (22-10-1999) -Nr. 12120/99 (Presse 317) - CFSP : 109/99

Brussel, 22 oktober 1999

12120/99 (Presse 317)

P 109/99

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie

over de presidentsverkiezingen in Indonesië

De Europese Unie wenst de heer KH Abdurrahman Wahid en mevrouw Megawati Soekarnoputri geluk met hun verkiezing tot president en vice-president van Indonesië. De verkiezing verliep op doorzichtige en democratische wijze en bracht Indonesië aldus op de drempel van een nieuw tijdperk. De verkiezingen vertegenwoordigen een nieuwe belangrijke mijlpaal na de verkiezing van juni op Indonesiës weg naar democratie.

Er wachten Indonesië reusachtige uitdagingen. Wij zijn van oordeel dat het nieuw leiderschap kan zorgen voor de stabiliteit en het vertrouwen die het land nodig heeft op weg naar een nieuwe toekomst. Wij wensen president Wahid en vice-president Megawati volharding en wijsheid bij het uitoefenen van hun verantwoordelijkheden.

De Europese Unie kijkt ook uit naar de benoeming van een nieuwe regering om voort te gaan op de weg naar economische en democratische hervormingen. De Europese Unie verklaart zich bereid om nauw samen te werken met de nieuwe regering van Indonesië.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus en Malta en de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.

__________________

Zoekwoorden:

Deel: ' EU-verklaring iunzake presidentsverkiezingen in Indonesië '
Lees ook