European Union

Colombia : moord op mevrouw Araujo Noguera voormalig minister van Cultuur Press Release: Brussels (08-10-2001) - Press: 347 - Nr: 12506/01
---
Brussel,
8 oktober 2001

12506/01 (Presse 347)

P 159/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap, namens de Europese Unie,

waarin de moord op mevrouw Araujo Noguera, voormalig minister van Cultuur van Colombia, wordt veroordeeld

De Europese Unie is ontzet over de moord op mevrouw Consuelo Araujo Noguera, voormalig minister van Cultuur van Colombia, en echtgenote van de procureur-generaal van de republiek, en veroordeelt deze met kracht. Deze misdaad komt bovenop de talloze gewelddaden die de jongste weken door subversieve gewapende groepen zijn gepleegd, met name tegen ambtenaren of vertegenwoordigers van de republiek.

Tevens betuigt de Europese Unie haar oprechte deelneming aan de familie, aan het volk en aan de regering van Colombia en spreekt zij andermaal haar steun uit voor de inspanningen van de democratische krachten in de Colombiaanse maatschappij om de vrede te bewerkstelligen.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije en de EVA-landen, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.


---

---

Deel: ' EU veroordeelt moord op Araujo Noguera '
Lees ook