Ingezonden persbericht


EU1 wint prestigieuze Van Speijk Innovatie Prijs 2012 15 juni 2012

AMSTERDAM - EU1 heeft de Van Speijk Innovatie Prijs 2012 gewonnen. Tijdens de finale op 14 juni op de MARCOM12 in de Amsterdam RAI, wist EU1 de vakjury te overtuigen. Met het winnen van deze prestigieuze prijs toont EU1 zich een innovator op het gebied van communicatie. De jury noemde EU1 "een category changer die de hele keten verandert".

Finalisten

In totaal streden 18 innovators om de prijs op de Innovation Playground van MARCOM12. De drie eerste rondes, die op 13 juni plaatsvonden, leverden drie finalisten op. EU1 moest het in de finale opnemen tegen KLM's Meet & Seat en de congresmatching app Inscene. De vakjury bestond uit Dagan Cohen, Elsbeth Eilander, Irene Koel, Ron van der Jagt, Athalie Stegeman en Jan Paul van Heemskerck. Na een live pitch van EU1 medeoprichter Maarten Beucker Andreae beslisten zij dat EU1 de prijs mee naar huis mocht nemen.

Van Speijk Prijs

De Van Speijk Innovatie Prijs werd in het leven geroepen door de Stichting Auspiciën, met als doel innovatie in de Nederlandse communicatiebranche te stimuleren. In 2007 werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Naast de door Nicole van Buuren ontworpen prijs, wint EU1 een innovatie-incubator sessie met VMC experts, bekendmaking via de media van Adformatie Groep, een interview in Adformatie en tot slot een pitchkans op het 'business angels netwerk' podium van Nextstage.

Platform

EU1 is een platform dat filmmakers, merken en publiek met elkaar verbindt. EU1 biedt via haar website www.EU1.tv en partners UPC en Ziggo films, series en documentaires aan. Daarnaast wordt er door middel van crowdfunding en sponsoring geld opgehaald om nieuwe producties te realiseren. Hiermee wil EU1 het aanbod van kwalitatief hoogwaardige Nederlandse producties vergroten.


---

Deel: ' EU1 wint prestigieuze Van Speijk Innovatie Prijs 2012 15 juni 2012 '
Lees ook