Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Euro Sales Finance plc in handen van Royal Bank of Scotland

Londen, 14 augustus 2001 Royal Bank of Scotland plc heeft een bod gedaan van 440 pence in contanten op alle uitstaande aandelen in de Europese factoringmaatschappij Euro Sales Finance plc. Het in Londen aan de beurs genoteerde Euro Sales Finance is in Nederland actief vanuit haar vestiging in Rotterdam. Euro Sales Finance, opgericht in 1995, is Europees marktleider in internationale factoringdiensten en richt zich met name op groeiende ondernemingen. Het bod van Royal Bank of Scotland komt nadat diverse financiële partijen belangstelling hebben getoond Euro Sales Finance plc in te lijven.

Achtergrond van de overname is de snelle groei van Euro Sales Finance. Met de overname breidt Royal Bank of Scotland haar factoringactiviteiten aanzienlijk uit, met name ook op het Europese continent. Royal Bank of Scotland, de tweede Europese bank, heeft al eerder aangeven op zoek te zijn naar mogelijkheden om internationaal te expanderen. Euro Sales Finance is met de overname verzekerd van een solide financiële basis voor verdere groei.

Het bod van 440 pence ligt bijna 13% hoger dat de laatste notering op 13 augustus jongstleden van 390 pence. Een aantal grootaandeelhouders heeft reeds toegezegd of intenties uitgesproken het bod van Royal Bank of Scotland te zullen accepteren. De Raad van Bestuur van Euro Sales Finance plc. waarvan ook Edward Koenen, directeur van de Nederlandse vestiging, lid is, beveelt het bod aan bij de aandeelhouders.

EINDE BERICHT

Zoekwoorden:

Deel: ' Euro Sales Finance plc in handen van Royal Bank of Scotland '
Lees ook