Ingezonden persbericht

Persbericht 22 juli 23:00

Leiden 23 juli: Protest en informatie over gebeurtenissen in Genua

De afgelopen dagen is er veel te doen geweest rond de protesten in Genua. De protesten aldaar vormden een voorlopig hoogtepunt van de serie protesten rond internationale vrijhandelsbijeenkomsten. Tegelijk vormden de protesten ook een dieptepunt want de protesten ontaardden in een orgie van geweld waar onterecht meestal de beschuldigende vinger werd gewezen naar de demonstranten. Tegenover een enkele lichtgewonde agent staan honderden gewonde demonstranten (waarvan tientallen ernstig) en een doodgeschoten jongen. Het geweld is de onvermijdelijke consequentie van een maandenlange criminaliseringscampagne waar ook een deel van de media een grote rol heeft gespeeld.
Voor ons is echter duidelijk dat het geweld in Genua, hoe erg ook, in het niet valt bij het dagelijkse geweld dat een groot deel van de mensheid moet ondergaan door de oneerlijke verdeling van welvaart en welzijn in het kapitalisme.

De wereldwijde beweging tegen kapitalistische globalisering zal ondanks de alsmaar toenemende repressie niet te stoppen blijken, zolang de door haar geuite kritiek niet door de politieke leiders ter harte wordt genomen. De eisen hoe divers ze ook mogen klinken - komen in feite neer op maar één ding en dat is: de eis een wereldwijde rechtvaardige verdeling van welvaart en welzijn en daarvoor is een radicale democratisering nodig van ALLE politieke en economische besluitvorming nodig.

De Directe Actie Groep van EuroDusnie organiseert maandag 23 juli een openbare 'burgerbijeenkomst' om het gebeuren in Genua te bespreken.
Om 20:30 zullen we een minuut stilte in acht houden voor de omgekomen demonstrant Carlo Giuliani.

Bel voor meer informatie naar 06 18200684 of kijk op https://eurodusnie.nl

Tekst van de op maandag verspreidde oproep

Burgerbijeenkomst: MIN8

een lokaal alternatief voor de G8

Hoeveel macht hebben de acht? Is geld belangrijker dan het milieu? Waarom zijn er 200.000 demonstranten in Genua? Waarom horen we zoveel over geweld en rellen? Waarom worden steden tot verboden gebied verklaart? Waarom worden er raketten en tienduizenden agenten ingezet tegen demonstranten? Welke rol speelt de media? Van wie is de democratie? Wie zijn "de globofoben" en wat willen ze?

Min 8 is de naam van de burgerbijeenkomst die maandagavond 23 juli om 19:30 uur plaatsvindt op de Beestenmarkt in Leiden. Tijdens deze bijeenkomst zal worden gesproken over de gebeurtenissen in Genua. In tegenstelling tot de G8 is deze bijeenkomst wél toegankelijk voor iedereen.
Wij nodigen iedereen uit om met ons mee te denken en te discussiëren over wat er in Genua is gebeurd en hoe we samen aan een betere wereld kunnen bouwen.

Deel: ' Eurodusnie informeert in Leiden over Genua '
Lees ook