Euromaster kiest voor Mediusflow Software


Geautomatiseerde afhandeling kostenfacturen bij 100 vestigingen

's-HERTOGENBOSCH, 20120425 -- Euromaster – expert op het gebied van banden, APK en auto-onderhoud – heeft na een uitgebreid selectieproces gekozen voor de Mediusflow. Met de software van Mediusflow gaat Euromaster de inkomende kostenfacturen afhandelen. Euromaster heeft 100 eigen vestigingen en de kostenfacturen moeten gecontroleerd en goedgekeurd worden op de diverse vestigingen. Jaarlijks worden er met de Mediusflow software 40.000 inkomende facturen verwerkt.

De centrale administratie van Euromaster is gevestigd op het hoofdkantoor in Deventer. Hier worden alle kostenfacturen ontvangen voor de diverse kosten die ook in de eigen vestigingen worden gemaakt. In het verleden was het logistiek een uitdaging om de juiste factuur op de juiste vestiging te krijgen ter controle  en om de kosten juist te boeken. Met gebruikmaking van Mediusflow behoort dit tot het verleden. Middels Mediusflow worden alle facturen gescand en automatisch voor-gecodeerd  o.a.  naar de juiste vestiging.  Een vestigingsmanager of regiomanager heeft toegang tot de web applicatie Mediusflow en ziet de te behandelen facturen voor zijn vestiging.

Na het grondige selectieproces dat onder meer verschillende presentaties en een demonstratie omvatte, koos het bedrijf voor Mediusflow. Jacco Bezemer, Finance manager bij Euromaster: “Mediusflow is een web applicatie met een eenvoudige gebruikersinterface; iets wat voor Euromaster een belangrijk criterium was bij de selectie van de software. Alle vestigingsmanagers moeten eenvoudig toegang hebben tot de software. Ook het werken in de software moet makkelijk en laagdrempelig zijn, iedereen moet weten wat de volgende stap is in het purchase to pay proces. Dat Medius een prijsmodel heeft op basis van volume van documenten in plaats van gebruikers van de software maakt het voor ons, met veel gebruikers, extra aantrekkelijk“, aldus Bezemer.

Over Euromaster
Euromaster is een 100% onderdeel van de Michelin Group en biedt alle producten en service om veilig, zuinig en comfortabel te rijden. Euromaster heeft een uitgebreid Europees netwerk van circa 1.700 vestigingen in 12 landen met bijna 11.800 medewerkers. Onze 800 Nederlandse vakmensen werken vanuit ruim 100 servicevestigingen en tientallen mobiele units en staan zes dagen per week klaar voor de bestuurders van personenauto’s. In de zakelijke markt zetten zij zich in voor bestelauto’s, vrachtwagens en speciale voertuigen, zoals industriële voertuigen, grondverzetmachines en land- en bosbouwvoertuigen. Met jaarlijks meer dan 10 miljoen verkochte banden aan meer dan 4,5 miljoen klanten in de particuliere en zakelijke markt is Euromaster de Europese marktleider in haar branche.

Over Medius

Medius is een software bedrijf opgericht in 2001 te Linköping (Zweden). Medius ontwikkelt, verkoopt en implementeert Mediusflow™, standaard software om van diverse bedrijfsprocessen de workflow vast te leggen. Dit zijn processen zoals: purchase to pay (P2P), elektronische factuurafhandeling, aanvragen van verlof, klachtenafhandeling, verwerken declaraties. Medius heeft eigen kantoren in 10 landen met 200 medewerkers. Door deze kantoren en haar uitgebreide partnernetwerk is Medius in staan om wereldwijd implementaties te verzorgen en ondersteuning te bieden.

Voor meer informatie: www.medius-group.com
Deel: ' Euromaster kiest voor Mediusflow Software '
Lees ook