Euronext Amsterdam

19 Jul 2001 Euronext Amsterdam start in november met beeldschermhandel voor opties......
Persbericht 2001.057

Euronext Amsterdam start in november met beeldschermhandel voor opties op Fortis, Nutreco en ASM International

Euronext Amsterdam zal in november beginnen met een pilot-project om, voor het eerst in de geschiedenis van de Amsterdamse optiehandel, een aantal optiefondsen volledig via beeldschermen te verhandelen. Op dit moment worden alleen futures in Amsterdam volledig elektronisch verhandeld.

Vanaf november zullen de opties op aandelen Fortis, Nutreco en ASM International niet meer via het `open outcry'-systeem worden verhandeld. De pilot, die erop is gericht om particuliere beleggers en institutionele beleggers zo goed mogelijk te faciliteren op basis van het `full screens' concept, duurt in ieder geval tot februari 2002. Na die periode zullen ook andere optiefondsen fasegewijs overgaan op beeldschermhandel.

De overgang naar beeldschermhandel in Amsterdam is onderdeel van de strategie om op termijn te komen tot een volledig geïntegreerd systeem voor beeldschermhandel voor opties en futures in Amsterdam, Brussel en Parijs.

Voor het pilot project zullen 5 zogenaamde Competitive Market Makers worden aangewezen die elk het recht krijgen op 10% van een order indien zij hiervoor de beste prijs afgeven. Hiertegenover staat dat deze Competitive Market Makers de verplichting hebben om voortdurend aan- en verkoopprijzen af te geven. Hierdoor zijn beleggers ten allen tijde verzekerd van volle schermen met `firm quotes'.

© Euronext Amsterdam / Pers en Public Affairs

Deel: ' Euronext gaat proef doen met beeldschermhandel voor opties '
Lees ook