Euronext Amsterdam

13 Sep 2001 Handel in fondsen met hoofdnotering in de VS Presbericht 2001.079

Handel in fondsen met een hoofdnotering in de VS en (semi-) open-end beleggingsinstellingen

Onder verwijzing naar persbericht 2001-077 deelt Euronext Amsterdam mee dat het de intentie is om de handel in Amsterdam op donderdag 13 september, net als vandaag, regulier van start te laten gaan om 9.00 uur.

Morgenochtend zal er in Amsterdam, evenals vandaag, niet worden gehandeld in fondsen met een hoofdnotering in de Verenigde Staten. Indien de New York Stock Exchange morgen de handel van start zal laten gaan, zal de handel in fondsen met een hoofdnotering in de Verenigde Staten vanaf datzelfde moment mogelijk zijn in Amsterdam. Indien de New York Stock Exchange gesloten blijft, zal er ook in Amsterdam géén handel zijn in fondsen met een hoofdnotering in de Verenigde Staten.

Ten aanzien van (semi-) open-end beleggingsfondsen zal Euronext de vandaag bekendgemaakt gang van zakn handhaven. Dat betekent dat fondsbeheerders zélf kunnen bepalen of zij prijzen afgeven voor de door hen beheerde beleggingsfondsen. In het geval zij geen prijzen afgeven voor een fonds, zal er geen handel zijn in dat fonds. Euronext Amsterdam verzoekt fondsbeheerders dringend om, in het geval dat de handel op de New York Stock Exchange morgen om 15.30 Nederlandse tijd van start zou gaan, zo spoedig mogelijk handel in de door hen beheerde beleggingsfondsen mogelijk te maken, bijvoorbeeld vanaf 16.00 uur. In het geval dat fondsbeheerders besluiten om de handel in hun beleggingsinstellingen van start te laten gaan, dienen zij dit minimaal een uur voor aanvang van de handel in deze fondsen via een persbericht bekend te maken.

© Euronext Amsterdam / Pers en Public Affairs

Deel: ' Euronext Geen handel in fondsen met hoofdnotering in VS '
Lees ook