Ingezonden persbericht

Europa's eerste rampen hulpteam voor dieren operationeel

Snel Inzetbaar Dierenambulancemateriaal te zien op open dag Rotterdamse dierenambulance

TERNEUZEN, 20050929 -- Tijdens de open dag van de Dierenambulance Rotterdam en Omstreken op zaterdag 1 oktober, zal voor het eerst het Snel Inzetbaar Dierenambulancemateriaal te zien zijn. Stichting Sidam beschikt als eerste in Europa over al het materieel dat nodig is om gewonde dieren ondersteuing te bieden bij rampen en calamiteiten. Het materieel kan overal worden ingezet waar een calamiteit is, ook in het buitenland. De standplaats van deze eerste unit is Terneuzen.


Snel Inzetbaar Dierenambulance Materiaal is een stichting die ten doel heeft dierenhulp te verlenen en ondersteuning te bieden aan dierenambulances die betrokken zijn bij calamiteiten en rampen.

Hierbij moet u denken aan grote hoeveelheden olievogels ten gevolge van scheepsrampen, evacuatie bij overstromingen en explosies, zoals bij de vuurwerkramp in Enschede.

Sidam Nederland zet, indien nodig materiaal in welke de Dierenambulances in Nederland niet hebben voor dit soort grote catastrofes. U moet hierbij denken aan een grote opblaastent die in twee minuten overeind staat, kachel, tafels en stoelen, een aggregaat voor de stroomvoorziening, lampen op statief, vaste boot met buitenboordmotor, rubberboot met buitenboordmotor voor op ruwer water, zwemvesten voor de Dierenambulancemedewerkers, oliepakken, wegwerpoveralls, gewone overalls, laarzen, handschoenen, dekens, schijnwerpers, dompelpomp, zelf- aanzuigende pomp, communicatieapparatuur, benches, kartonnen dozen voor olievogels, vervoersbakken voor kleine dieren zoals katten, konijnen enz., Dit alles in grote hoeveelheden.
Koffie, thee en soep, grote koeler, slaapbenodigdheden voor de Dierenambulancemedewerkers zoals stretchers, kussens en slaapzakken. U zult begrijpen dat in geval van calamiteiten dit werkzaamheden betreft die dagen kunnen duren.

Deze unit is compleet en kan zich onafhankelijk, en op elke denkbare plek inzetbaar maken.

SIDAM NEDERLAND is dus niet alleen inzetbaar in Nederland,
maar indien nodig ook in geheel Europa.

De eerste unit, bestaande uit een Volkswagen Transporter met Aanhangwagen, staat gestationeerd in Terneuzen, Zeeuws­Vlaanderen.

Het doel van de Stichting Sidam Nederland is om meer van deze units te realiseren in Nederland. Dit om de hulpverlening zo snel en adequaat mogelijk overal in te kunnen zetten.

De presentatie van Sidam en haar materieel vindt plaats tijdens de open dag van de Dierenambulance Rotterdam en Omstreken. Op 1 oktober vanaf 10.00 uur kunt u hiervoor terecht aan de Cartesiusstraat 88 te Rotterdam.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met;
E.R.M. van Geffen
Penningmeester
Tel : 06-54200916

Deel: ' Europa's eerste rampen hulpteam voor dieren operationeel '
Lees ook