European Cartoon competition: Winnaars bekend


Nederlander wint 2.000,-

BRUSSEL, 20090511 -- Vandaag zijn de winnaars van de cartoon competitie "European Union and Citizenship" bekend gemaakt. Meer dan 2.500 grafische en kunststudenten van 16 jaar en ouder hebben een one-page cartoon strip, zonder tekst, ingestuurd, om het concept van burgerschap in de Europese unie uit te beelden.

In de woorden van Commissie Vice-President Mr Jacques Barrot "European citizenship gives tangible meaning to the idea of Europe, that is, a Union which goes beyond a grouping of individual States and which endows Europeans with an added identity as well as effective rights. In essence, European citizenship allows people to live Europe to the full. In this respect, I am pleased to note that the cartoonists have managed to capture the intrinsically human side of this important reality, often through their own touching experiences".

De deelnemers (meer dan 2.500) hebben zelf een ontwerp gemaakt voor een n-pagina grote cartoon - zonder woorden - om het concept uit te beelden wat Europese burgerschap voor hun betekent. De competitie was voornamelijk bedoeld voor studenten van kunst- en grafische opleidingen van 16 jaar en ouder die in n van de 27 EU-lidstaten wonen. Na een eerste selectie op nationaal niveau, waren de 27 nationale prijswinnaars uitgenodigd van 9 tot 11 mei in Brussel. Hier zijn de drie Europese winnaars bekend gemaakt die respectievelijk 6.000,- 4.000,- en 2.000,- zouden winnen.

* Eerste prijs: Mehdi Boualam (Belgi)
* Tweede prijs: Sibila Koritareva (Bulgarije)
* Derde prijs: Stephan Timmers (Nederland)

De beste strips zijn nu te bekijken op de websites van de commissie afvaardigingen in de lidstaten en op de Europese website. Ze kunnen ook gebruikt worden voor toekomstige Europese campagnes over burgerschap.

Meer informatie is beschikbaar op www.eurocartoon.eu/.


Deel: ' European Cartoon competition Winnaars bekend '
Lees ook