Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

Europees internetmarketing bedrijf TradeDoubler verkiest BEA Systems

prestatiegebaseerd marketing- en salesmodel gebouwd op BEA WebLogic

San Jose, CA - 22 mei 2002 - BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS), leverancier van applicatie-infrastructuursoftware, heeft aangekondigd dat TradeDoubler, de Europese leverancier van prestatiegebaseerde internetoplossingen voor marketing en sales, haar nieuwe centrale IT-systeem op het BEA WebLogic Enterprise Platform(TM) heeft gebouwd. Door de nieuwe technologie, waaronder de BEA WebLogic Server, te implementeren heeft TradeDoubler haar transactiecapaciteit verhoogd van 50 tot 4.000 transacties per seconde, een verhoging van 7900 procent.

"We gebruikten producten van Microsoft, maar die producten konden ons niet de capaciteit bieden die we nodig hadden om tegemoet te komen aan de gestegen vraag naar onze diensten," aldus Ola Udén, Head of Development bij TradeDoubler. "Daarom wilden we alleen gebruikmaken van de beste technologie op ieder niveau van ons nieuwe platform. We hebben verschillende J2EE (Java 2 Enterprise Edition) oplossingen bekeken en BEA had het beste product. Nu hebben we een systeem dat schaalbaar, functioneel en stabiel is."

TradeDoubler biedt oplossingen die het aantal transacties en de omzet van haar klanten verhogen. Daarnaast wordt het beheer van online marketing en online releaties met klanten vereenvoudigd. TradeDoubler's prestatiegebaseerde model voor sales en marketing betekent dat klanten alleen voor advertenties betalen die verkeer, leads en verkoop genereren, niet voor de exposure. Het nieuwe systeem biedt de meer dan 300.000 sites die gebruik maken van TradeDoubler en haar 350 handelspartners nieuwe functionaliteit in de vorm van verbeterde metingen, rapportage en statistische hulpmiddelen. Het nieuwe systeem kan 4.000 transacties per seconde verwerken en verricht meer dan 25 miljoen metingen van website-activiteit per dag, met een overcapaciteit voor ruim 100 miljoen activiteiten/acties per dag.

"De belangrijkste verbetering is misschien nog wel dat onze handelspartners niet alleen in staat zijn om de verschillende transacties van bezoekers op de gehele site te bekijken, maar dit ook kunnen aanvullen met het aantal impressies. Dit betekent dat we één van de meest krachtige en geavanceerde meetsystemen op de markt kunnen bieden," legt Martin Henricsson uit, CEO van TradeDoubler.

Het nieuwe J2EE-gebaseerde platform is volledig geïntegreerd met TradeDoubler´s ERP-systeem, en de internationale bank- en factuursystemen. Het beheert verschillende talen, munteenheden en belastingregels, waardoor TradeDoubler's klanten de beschikking hebben over een internationale marketing tool.

"We wilden alleen een systeem dat schaalbaar, functioneel en zeer stabiel was, en dat grote hoeveelheden data aankon. BEA WebLogic Server voldoet aan die eisen. Vanwege haar op componenten gebaseerde architectuur is het ook eenvoudig om nieuwe diensten te introduceren en nieuwe technologieën in ons systeem te integreren," voegt Henricsson toe.

Het nieuwe systeem is beschikbaar voor al TradeDoubler's handelspartners via www.tradedoubler.com.

TradeDoubler
TradeDoubler biedt totale oplossingen voor het beheer van online, prestatie-gebaseerde sales en marketing. Het bedrijf heeft een mix van lokale en pan-Europese klanten, waaronder Sony, Vodafone, Dell, Compaq, Unicef, Kodak, British Telecom en eBay. TradeDoubler is begonnen in Zweden in augustus 1999. Momenteel heeft het 350 handelspartners in Europa en kantoren in twaalf landen.

BEA Systems
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. BEA biedt de enterprise software basis voor 13.000 klanten over de hele wereld, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en het WebLogic merk behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt.

BEA heeft haar hoofdkantoor in San Jose, Californië en heeft 91 kantoren in 33 landen. Voor meer informatie kunt u de BEA website bezoeken op: http://www.bea.com.

# # #

Voor meer informatie over BEA Systems kunt u ook contact opnemen met: Scott Johnston Jurriaan Trommels BEA Systems Applied Communications T: 020 201 8064 T: 020 531 3743

E: scott.johnston@bea.com E: jurriaan@appliedcom.com

BEA, BEA Tuxedo, BEA WebLogic, BEA WebLogic Enterprise, BEA WebLogic Enterprise Platform, BEA WebLogic Server, BEA WebLogic Integration, BEA WebLogic Portal, BEA WebLogic Integration Business Connect and BEA WebLogic Workshop are trademarks or registered trademarks of BEA Systems, Inc. All other company and product names may be trademarks of the company with which they are associated.

Deel: ' Europees internetmarketing bedrijf TradeDoubler verkiest BEA Systems '
Lees ook