Gemeente Heerlen

18 mei 2004

Europees jeugdkampioen Bowlen uit Heerlen

Huldiging Nick Plummen

Op 25 mei a.s. om 17.00 uur wordt Nick Plummen gehuldigd door wethouder Vrolings. Deze huldiging vindt plaats in de Coriovallumzaal van het Stadhuis.

Van 10 tot 17 april hebben in Augsburg de Europese kampioenschappen bowlen voor de jeugd plaatsgevonden. In de Nederlandse selectie was Nick Plummen, speler van Bowling Vereniging Heerlen opgenomen. Hij heeft tijdens de kampioenschappen een gouden medaille gehaald bij de trios jongens en een bronzen medaille individueel all events. Daarmee is hij met zijn individuele score als derde geëindigd over alle gespeelde games in dubbels, trios en team-events.

De Nederlandse selectie heeft het tijdens de kampioenschappen zeer goed gedaan. Naast de medailles van Nick Plummen, zijn nog twee gouden medailles behaald. Bij terugkomst in Nederland is de selectie ontvangen door een delegatie onder leiding van Erica Terpstra.

Voor de redactie:
. Bijlage cv Nick Plummen
. Voor informatie over het toernooi en uitslagen: http://www.bsva.de/emn/html/results.html . Voor een impressie van de ontvangst door Erica Terpstra: http://www.bowlingnbf.nl/

GEMEENTE HEERLEN

Communicatie
Reina Cobussen
(045) 56 04 853
r.cobussen@heerlen.nl


-----------------------
p e r s

p e r s

p e r s


---- --
Nick Plummen

Nick is geboren op 11 september 1985 in Heerlen en is opgegroeid in de wijk Welten. Na de basisschool bezocht hij het Bernardinuscollege te Heerlen. Hier behaalde hij het MAVO IV diploma. Aansluitend is hij naar het Arcus college gegaan, waar hij studeert aan de unit administratie. In 2003 heeft hij bij de Gemeente Heerlen - OWSR - stage gelopen en in de zomerperiode als vakantiewerker een aantal weken meegewerkt. Ook dit jaar zal hij in de vakantie weer een aantal weken mee komen werken.

Zijn hobby's zijn; bowlen, muziek, films, computer voetbal, snooker en uiteraard zijn vriendin Wendy.

Het bowlen neemt in zijn leven een belangrijke plaats in. In navolging van zijn vader Ton heeft hij zich ontwikkeld tot een van de toppers in Nederland. De kennismaking met de bowlingsport is niet vreemd, aangezien zijn vader reeds vele jaren, zowel in Nederland als ook daarbuiten, vele toernooien op zijn naam wist te schrijven. Een bowling in de directe nabijheid en de faciliteiten die Maud en Eugene Driessen - exploitanten van bowling en partycentrum Hoeve de Aar - bieden voor de jeugd in het algemeen hebben ertoe bijgedragen dat Nick zich enorm ontwikkeld heeft. Vele uren training hebben hem gebracht op de plaats waar hij nu staat. Een korte bloemlezing van resultaten is hier dan ook op zijn plaats;

Heerlens Jeugd Kampioen: 2001, 2002, 2003 en 2004 Limburgs Jeugd Kampioen: 2002 en 2004
Dag der kampioenen: 2002 - 1e plaats
2004 - 1e plaats
Nederlandse Jeugd Kampioenschappen: 2002 - 2e individueel en 2e dubbels 2003 - 2e individueel en 2e dubbels
2004 - 1e plaats dubbels, individueel geplaatst voor finale, welke begin juni gespeeld wordt

Daarnaast zijn op diverse B* toernooien podiumplaatsen behaald in het seizoen waardoor Nick ook goed scoort voor bowler van het jaar.

Senioren:
Eredivisie België (5mans team): 2004 - 2e plaats
Eredivisie Nederland (5mans team) 2004 - landskampioen

Europese kampioenschappen jeugd 2004 te Augsburg;

Individueel 3e plaats (bronzen medaille)
Trios 1e plaats (gouden medaille)


---- --

Deel: ' Europees jeugdkampioen Bowlen uit Heerlen '


Lees ook