ELI LILLY NEDERLAND BV

Pfizer geen exclusieve rechten o.g.v. erectiele disfunctie

PERSBERICHT

Europees Octrooibureau verklaart Pfizers werkwijze-octrooi voor erectiele disfunctie ongeldig.

Lilly ICOS LLC maakt bekend dat de Oppositie Afdeling van het Europees Octrooibureau het werkwijze-octrooi van Pfizer onder nummer EP702555, voor zogenaamde PDE inhibitors, zoals sildenafil, ongeldig heeft verklaard. De uitspraak volgt op een 3- daagse hearing van de Oppositie Afdeling. Lilly ICOS reageert als volgt op deze uitspraak: De beslissing maakt duidelijk dat Pfizer geen exclusieve rechten kan claimen op het gebied van erectiele disfuctie (ED). Lilly ICOS is verheugd, doch niet verrast door deze uitspraak. Lilly ICOS was, net zoals de 12 andere bedrijven die zich tegen dit werkwijze-octrooi hadden verzet, ervan overtuigd dat dit octrooi niet geldig was. Deze uitspraak is ook in lijn met de uitspraak van een Engelse rechter, gedaan in november van het vorige jaar. De rechter verklaarde toen al dat, hetzelfde werkwijze-octrooi voor de Engelse situatie ongeldig was.
Deze uitspraak heeft verder geen invloed op Pfizers (stof-) octrooi waar sildenafil (Viagra(r)) door wordt beschermd. Lilly ICOS heeft recent zowel bij de FDA alsook bij de EMEA goedkeuring gevraagd om
IC351 als nieuwe behandeling voor erectiele disfunctie op de markt te mogen brengen voor zowel de Amerikaanse alsook de Europese markt.

Wereldwijd kampen meer dan 152 miljoen mannen met erectiele disfunctie, wat gepaard gaat met een belangrijk verlies van kwaliteit van leven, aldus een recent artikel van het iMTA (https://www.bmg.eur.nl/imta/reports.html) in het Britsch Medical Journal (BMJ).

IC351 heeft een aangetoonde werkzame periode van 24 uur. Het werkt vrijwel direct en onafhankelijk van voedselinname. Dit waarborgt een spontanere seksuele beleving. Verder werden bij IC351 geen bijwerkingen gezien zoals blozen, verstopte neus en tijdelijke stoornissen in het kleuren zien.
Lilly ICOS
Lilly ICOS LLC, een joint venture tussen ICOS Corporation (NASDAQ: ICOS) en Eli Lilly and Company (NYSE: LLY), heeft IC351 ontwikkeld, een nieuw geneesmiddel dat momenteel wordt onderzocht ter behandeling van erectiele disfuncties.

Eli Lilly and Company, gevestigd te Indianapolis (USA), is een wereldwijd opererend toonaangevend innovatief farmaceutisch bedrijf. Lilly ontwikkelt al meer dan 125 jaar innovatieve geneesmiddelen ter bestrijding van ziekten. Door het uitvinden van innovatieve geneesmiddelen probeert Lilly antwoord te geven op ziekten waar nog geen of onvoldoende behandeling voor is. Lilly investeert jaarlijks 19% (ongeveer $ 2 miljard) van haar omzet in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

Deel: ' Europees Octrooibureau verklaart octrooi Pfizers ongeldig '
Lees ook