Europees onderzoek naar pasvorm condooms


EINDHOVEN, 20081011 -- Te strak, te los, te lang, te kort: deze en meer vragen over condooms worden voorgelegd aan mannen die willen meewerken aan het eerste Europese onderzoek naar de pasvorm van condooms. In samenwerking met het Amerikaanse Centrum voor Seksuele Gezondheid legt de Nederlandse condoomwebsite Condoom-Anoniem.nl bezoekers een vragenlijst voor over condoomgebruik onder Nederlandse mannen.

Het doel van de enquete welke deel uitmaakt van een wereldwijd onderzoek, is om in de toekomst condooms met een betere pasvorm en meer draagcomfort aan te bieden. De resultaten worden beschikbaar gesteld aan onderzoekers, medewerkers uit de (seksuele) gezondheidszorg, fabrikanten en distributeurs van condooms.
Hoewel condoomspeciaalzaken als Condoom-Anoniem.nl naast de normale condooms ook een selecte keuze bieden in ruimere en strakkere condooms, kan er nog veel verbeterd worden op dit gebied is ook de mening van Richard Spooren, eigenaar van de site: "Er zijn nog altijd mannen die een condoom niet prettig vinden passen. Als er een uitgebreide keuze is in maten en pasvormen dan zou dat geen reden meer mogen zijn om zonder condoom te vrijen. Veilig vrijen wordt steeds belangrijker en ook het probleem van een condoom dat afglijdt of scheurt kan hiermee van de baan zijn."

Onderzoeker professor Michael Reece van het Center for Sexual Health Promotion rondde al eerder een soortgelijk onderzoek af in Amerika. In tegenstelling tot Europa zijn daar al meer maten condooms op de markt.

Via www.Condoom-Anoniem.nl kunnen Nederlandse mannen deelnemen aan het onderzoek. Op de website staan tevens email-adressen vermeld van onderzoekers waar deelnemers met vragen terecht kunnen.


Deel: ' Europees onderzoek naar pasvorm condooms '
Lees ook