Europees programma voor inzamelen en recyclen van schrijfwaren


BIC en TerraCycle lanceren een nieuw initiatief dat het mogelijk maakt dat geld ingezameld wordt voor Goede Doelen organisaties en Scholen

Roosendaal, Nederland, 20110913 -- BIC, wereldleider in schrijfwaren en correctieproducten, start samen met TerraCycle, een baanbrekend inzameling- en recyclingprogramma voor gebruikte schrijfwaren. Het programma richt zich op locaties waar veel schrijfwaren worden gebruikt, zoals scholen, kantoren en universiteiten. Instellingen die meewerken aan dit programma kunnen geld inzamelen voor educatieve projecten of een ander goed doel naar keuze.

Via dit door BIC gesponsord programma, kunnen alle schrijfwaren worden ingezameld, ongeacht of deze van het BIC® merk zijn. Vervolgens worden de schrijfwaren gerecycled tot nieuwe bruikbare producten zoals penhouders, prullenbakken en gieters.

In ruil voor elke ingeleverde pen (of andere schrijfwaren) zal 2 Euro cent worden overgemaakt aan een goed doel naar keuze van de inzamelende organisatie. Indien het een school is die de schrijfwaren inzamelt, kan het geld ook rechtstreeks worden gestort aan de school om zo een toekomstig educatief project te financieren.

Deelname aan het BIC en TerraCycle verzamel- en recycleprogramma is eenvoudig: Een vrijwilliger van een school, universiteit of bedrijf dat geïnteresseerd is in het organiseren van een schrijfwaren inzamelingsactie dient een account aan te maken op de TerraCycle webpagina (www.terracycle.nl). Via dit account kan promotiemateriaal en gratis verzendlabels worden gedownload. Hierna kan de inzameling beginnen! Een volle doos met schrijfwaren kan met gebruik van een gedownload verzending label gratis naar het magazijn van TerraCycle worden opgestuurd, waar ze vervolgens in een proces terecht komen om uiteindelijk in nieuwe producten verwerkt te worden.

Peggy de Rop, General Manager van BIC BENELUX over deze samenwerking: " BIC® schrijfwaren zijn bekend over de hele wereld en worden door miljoenen consumenten gewaardeerd om hun eenvoud, kwaliteit en prijs. Kenmerkend voor BIC® schrijfwaren is het gebruik van een minimale hoeveelheid grondstof terwijl een hoge kwaliteit en prestatie vermogen gegarandeerd blijft (de BIC® Cristal® balpen weegt slechts 5,8 gram en schrijft voor ten minste 2 km). 12 van onze Coreproducten ontvingen eerder al het Franse officiële ecolabel “NF Environnement”. Dit Ecolabel wordt toegekend aan producten met aantoonbare milieuvoordelen. Maar BIC neemt hiermee geen genoegen. Als wereldwijde marktleider is het onze verantwoordelijkheid om ook innovatieve oplossingen te bieden op gebied van afvalsortering voor onze producten op het einde van hun levensduur. Tot vandaag de dag worden gebruikte schrijfwaren niet ingezameld door een speciale recycling afvalstroom, maar dankzij het BIC-TerraCycle inzamelingsprogramma zullen ze nu een tweede leven krijgen."

“TerraCycle is enorm enthousiast over deze kans om haar upcycling programma in Europa uit te breiden” zegt TerraCycle’s European General Manager, Chris Baker. “Met de hulp en ondersteuning die BIC ons biedt, kunnen we de manier waarop de consument naar afval kijkt, veranderen. De vooruitstrevende mindset van de Nederlandse consument zal zorgen dat ons programma goed wordt ontvangen en zeer succesvol zal zijn.”Deel: ' Europees programma voor inzamelen en recyclen van schrijfwaren '
Lees ook