EJA

Europese Academie Journalistiek (EJA) opent deuren in Wenen

Europese Academie voor Journalistiek (EJA) opent de deuren in Wenen

Wenen/Düsseldorf 08.05.2002; Europa is meer dan een gemeenschappelijke munteenheid, Europa is vooral een mentaliteit. Competente journalisten moeten ertoe bijdragen dat dit Europese bewustzijn zich verder kan ontwikkelen. Met dit doel opent de Europäische Journalismus Akademie (Europese Academie voor Journalistiek, EJA) haar deuren op de universiteitscampus in Wenen.

Op een persconferentie gaf de burgemeester van Wenen, Michael Häupl, korte tijd geleden het startschot voor een journalistieke opleiding op het hoogste niveau. Het aanbod van de EJA is gericht tot personen met een diploma van hoger onderwijs uit heel Europa, die niet alleen het journalistieke vak willen leren voor de verschillende media - geschreven pers, radio, TV en online-berichtgeving - maar ook belang hechten aan de overdracht van belangrijke Europese thema's en waarden, zoals cultuurgeschiedenis, economie, ecologie, internationale politiek en tijdsgeschiedenis.

'Want', zegt de wetenschappelijke leider van de EJA, universiteitsprofessor dr. Maximilian Gottschlich: 'goede journalistiek is hoofdzakelijk een geestelijke en culturele prestatie. Naast kennis van zaken en mediale competentie is vooral morele en sociale competentie gevraagd, daar journalistiek en media een wezenlijke bijdrage leveren tot het waardebewustzijn in de maatschappij.'

Master-programma: inschrijvingen tot 31 mei 2002

Het programma integreert de journalistieke theorie en praktijk in de drie voltijdse semesters van het postgraduaat. Meer dan 50 gerenommeerde docenten uit de vakgebieden journalistiek, wetenschap en economie zetten zich in voor een volledige opleiding van toekomstige Europese journalisten.

Studenten verwerven na een succesvolle deelname de titel Master of Advanced Studies. Het wintersemester begint op 7 oktober 2002. Alle personen die dan hun opleiding willen beginnen, moeten voor 31 mei 2002 een studieplaats aanvragen. Een beslissing over de opname wordt genomen na een hearing, die plaatsvindt op 17 of 18 juni.

Geïnteresseerde personen kunnen zich wenden tot:

EJA Europäische Journalismus Akademie
Alserstrasse 4 / Hof 1
A-1090 Wenen, Oostenrijk
Tel.: +43 / (0) 1 / 40 343 40
Fax: +43 / (0) 1 /40 343 40 44
e-mail info@eja.at
www.eja.at

14 mei 02 11:41

Deel: ' Europese Academie Journalistiek (EJA) opent deuren in Wenen '
Lees ook