Ingezonden persbericht

Europese Commissie geeft groen licht voor verkoop van PSINet Europa

Hoofddorp, 10 juli 2002 ? ClearBlue Technologies en Israel Corporation bevestigen dat de overname van PSINet Europa is goedgekeurd door de Europese Commissie.

De nieuwe voorzitter van PSINet Europa, Andy Ruhan, tevens voorzitter van ClearBlue Technologies, verklaart: "PSINet Europa vertegenwoordigt n van de sterkste merken in Europa. Zeker als we kijken naar het bestand van 7000 klanten en het hoog aangeschreven netwerk. De ambitie van PSINet om d Europese speler in de markt te worden op het gebied van webdiensten, hosting en de professionele outsourcing markt zien we als een uitdaging."

Gilad Shavit, CEO van de telecomafdeling van Israel Corporation verklaart: "Samen met ClearBlue Technologies delen we de mening dat we de Europese positie van PSINet, als marktleider in het leveren van wereldklasse IP-oplossingen, versterken. De huidige markt is onderhevig aan allerlei nieuwe ontwikkelingen, daarom worden klanten van nature aangetrokken door bedrijven die stabiliteit samen met een boeiende mix van oplossingen bieden waarop zij hun business strategie kunnen baseren. De overname is precies op het juiste moment, omdat het de behoeften aan een sterk dienstenportfolio van onze bestaande klanten en prospects beantwoordt."

Shavit gaat als volgt verder: "De uitdaging waarmee klanten vandaag de dag geconfronteerd worden, is het identificeren van de meest geloofwaardige en stabiele partner op dit gebied. Bovendien richten steeds meer CFO's en CTO's hun aandacht op kwesties als kosten en productiviteit, die cruciaal zijn voor een succesvolle outsourcing strategie. De overname van PSINet Europa is het bewijs van onze betrokkenheid om dit deel van de business te ondersteunen en het vertrouwen in de markt weer leven in te blazen. Daarnaast brengt de overname een nieuwe impuls teweeg in een nog onontwikkelde industrie in Europa."

Met inkomsten van ongeveer 180m (jaarafsluiting 31 december 2001) is PSINet Europa al de grootste en meest ervaren Europese speler op het gebied van IP-services. De activiteiten van het bedrijf zijn verspreid over 12 landen.

R. Scott Arnell, President en CEO PSINet Europa, treedt af en wordt opgevolgd door Richard E. Williams die de nieuwe CEO van PSINet Europa wordt. Williams heeft reeds 34 jaar ervaring in de telecom-, computer- en softwarebranche en is de voormalige oprichter, President en CEO van RSLCOM Europe Limited, dat deel uitmaakt van Israel Corporation.

De reactie van Ruhan op de benoeming van Williams: "Richards ervaring in de informaticasector maakt hem de perfecte keuze om het bedrijf vooruit te brengen. Graag willen we Scott bedanken voor de manier waarop hij het afgelopen jaar de herstructurering van PSINet heeft geleid en een succesvolle overname van het bedrijf heeft mogelijk gemaakt. Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst. De tijd is nu rijp voor PSINet Europa om haar potentieel onder ogen te zien en ik heb alle vertrouwen in Richard dat hij het bedrijf naar de verdiende leiderspositie in de markt brengt."

Williams is reeds gestart met het samenstellen van het managementteam dat hem gaat ondersteunen in het implementeren van een nieuwe commercile visie. Hij voegt hieraan toe: "We staan aan het begin van een nieuw en stimulerend tijdperk voor PSINet Europa. We kunnen onze klanten niet alleen financile stabiliteit en diensten van hoge kwaliteit bieden in deze onstabiele economische tijden, maar ook onze visie op het leveren van een hoogstaand netwerk en hosting infrastructuur handhaven, geholpen door de bedrijfsexpertise en investering van onze nieuwe partners."


-EINDE-
Richard E. Williams
Richard E. Williams, CEO van PSINet Europa heeft 34 jaar werkervaring opgedaan in de telecom-, computer- en softwarebranche. Hij is de voormalige oprichter, President en CEO van RSLCOM Europe Limited. Williams heeft dit bedrijf vanaf de grond opgebouwd tot een EBITDA groeiend bedrijf met een omzet van 500 miljoen in vijftien landen en heeft het bedrijf in 1997 op de NASDAQ gebracht. Van 1992 tot 1995 was hij actief als oprichtend directeur van WorldCom (UK) en verantwoordelijk voor Sales en Marketing.

PSINet
PSINet Nederland is een volledige dochter van PSINet Europa met het hoofdkantoor gevestigd in Genve, Zwitserland. PSINet werd in 1989 opgericht in Amerika en was daarmee de allereerste commercile Internet Service Provider (ISP). PSINet startte in 1997 in Europa en is n van de weinige ISP's, die connectivity, hosting, security en managed services/outsourcing volledig integreert tot een eindoplossing. PSINet Europa heeft 600 werknemers in dienst, beheert een eigen geavanceerd IP-netwerk in 12 landen en exploiteert 5 gespecialiseerde hosting centers. PSINet is te vinden op www.psinet.nl.

PSINet is een volledig zelfstandige joint venture die ClearBlue Technologies Inc en Israel Corporation omvat.

ClearBlue Technologies

ClearBlue Technologies Inc. is een particuliere firma uit San Francisco, Californi. ClearBlue beheert ongeveer 45.000 m2 ruimte voor co-locatie in 21 carrier-onafhankelijke datacenters in de Verenigde Staten. ClearBlue heeft ook een operationele vestiging in Londen.
Voor meer informatie: www.clearblue.com
Israel Corporation

Israel Corporation is een van de grootste Isralische holdingmaatschappijen met belangen in chemie, transport, olie en energie, geavanceerde technologie en communicatie.

Voor meer informatie: www.israelcorp.com

Deel: ' Europese Commissie geeft groen licht voor verkoop PSINet Europa '
Lees ook