KNWV

DATUM: 26-7-2001

WEDSTRIJDSPORT - Europese- en wereldkampioenschappen in de Laser en Mistral 2001Voor de Olympische Zeilers en windsurfers van het Koninklijk
Nederlands Watersport Verbond staat de maand augustus in het teken van het Europees- en wereldkampioenschap Laser en het Europees- en Wereldkampioenschap Mistral.

Wereldkampioenschap Laser, 2 8 augustus, Cork (Irl)
Op 2 augustus start de eerste wedstrijd om 12.00 uur in het Ierse Cork. Tot en met maandag 6 augustus vinden de voorrondes plaats met een planning van 2 wedstrijden per dag. De finale serie wordt gevaren op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus. Nederland is vertegenwoordigd met zeven zeilers die begeleid worden door coach Jaap Zielhuis. Plaatst een van de zeilers zich bij de beste acht dan wordt de zeiler door het KNWV voorgedragen voor de A-status van NOC*NSF. Deze status loopt gelijk aan het A-kernploeglidmaatschap van het KNWV. Het gaat hier om Marc de Haas (Naarden), Michiel Peeters (Voorhout), Sietse-Jan Sietzema (Groningen), Hylke Sietzema (Lelystad), Sander Bon
(Groningen), Pieter-Jan Postma (Terkaple) en Arne Nieuwenhuys (Baarn).

Europees Kampioenschap Laser, 20 25 augustus, Puck, (Pol)
Direct na het WK reizen de Laserzeilers en coach Jaap Zielhuis door naar Polen om deel te nemen aan het EK. Aan dit EK zal ook Eduardo van Vianen uit Oegstgeest deelnemen. De voorronden vinden plaats van maandag 20 augustus tot en met donderdag 23 augustus met een planning van twee wedstrijden per dag. De beste 50% plaatst zich dan voor de finaleserie die gevaren wordt op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus. Dit EK is geen limietevenement.

Uitslagen EK en WK Laser zijn te volgen via
www.laserinternational.org.

Europees Kampioenschap Mistral, 6 12 augustus, Marseille (Fra) Ook de windsurfers gaan een drukke maand tegemoet. Zij starten met het EK in het Franse Marseille, onder begeleiding van de coaches Jacco Koops en Jochem Brenninkmeijer. Tweevoudig Jeugdwereldkampioen en winnaar van de SPA Regatta 2001, Joeri van Dijk, zal alles op alles zetten om tijdens dit limietevenement te scoren. Een plaats bij de eerste zes betekent een voordracht vanuit het KNWV voor de A-status van NOC*NSF. Naast Joeri van Dijk uit Ter Aar nemen ook deel: Roy van Koolwijk (Duiven), Kevin Mevissen (Wessem), Casper Bouwman (Den Haag), Marco Kraaijenzank (Reeuwijk) en Marjan de Ron (Scheveningen).

Wereldkampioenschap Mistral, 19 26 augustus, Athene (Gre)
Op het toekomstig Olympisch wedstrijdwater wordt het WK gehouden in de Olympische windsurfklasse. Ook dit evenement is een limietevenement voor de windsurfers. Naast Joeri van Dijk, Kevin Mevissen en Roy van Koolwijk zal ook Marga Stalman alles op alles zetten om goed te scoren. De vier windsurfers worden begeleid door Jacco Koops.

Uitslagen EK en WK Mistral zijn te volgen via www.imco.org.

Laat meer artikelen zien over: WedstrijdsportDeel: ' Europese- en wereldkampioenschappen Laser en Mistral 2001 '
Lees ook