Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Europese kampioenschappen computergames

Nieuwegein, july 2001 - Van 3 tot en met 5 augustus vinden in Londen de ELSA CPL European Championships 2001 plaats. In het Hammersmith Novotel komt de elite van professionele 'cyberatleten' uit heel de wereld samen om elkaar in behendigheid af te troeven. Voor de winnaars is er een prijzenpot van 30.000 beschikbaar.

De Cyberathlete Professional League (CPL) is 's werelds grootste organisatie op het gebied van internationale computergametoernooien met geldprijzen. CPL is in 1997 opgericht en heeft divisies in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azi en de Pacific. De toernooien afgelopen mei in Loosdrecht (Nederland) en vorig jaar in Keulen (Duitsland) waren grote successen.

Anders dan tijdens de voorgaande toernooien gaat het in Londen uitsluitend om de teamspelen Quake3 (vier tegen vier) en Counter-Strike (vijf tegen vijf). Er worden teams verwacht uit onder andere de Verenigde Staten, Rusland, Zweden, Itali, Frankrijk en Duitsland.

Naast de spelerteams verwachten de organisatoren een groot, internationaal publiek en persvertegenwoordigers. CPL laat zich bij de organisatie van de spelen en het verzorgen van de faciliteiten voor bezoekers, journalisten en TV- en radiocommentatoren bijstaan door The Playing Fields. De ELSA CPL European Championships beloven daarmee n van de meest spectaculaire 'LAN-parties' aller tijden te worden.

ELSA ? specialist op het gebied van computergraphics ? is hoofdsponsor van het evenement. Naast een significante financile bijdrage ondersteunt ELSA het evenement ook met hardware. Alle kwaliteitscomputers die voor de professionele spelers ter beschikking staan zijn uitgerust met de Elsa Gladiac Ultra 3D VGA kaart.

Meer informatie over de ELSA CPL European Championships is te vinden op:

https://www.elsa-cpleurope.com.

ELSA
ELSA is wereldwijd leverancier van internettoegang- en computer graphics-oplossingen voor de pc. Het productprogramma van ELSA omvat onder andere modems, ISDN-adapters, ISDN- en DSL-routers, grafische kaarten en monitoren.
ELSA is opgericht in 1980 en telt momenteel meer dan 700 medewerkers. Naast het hoofdkantoor in Aken, Duitsland, heeft ELSA vestigingen in San Jos (VS), Taipei (Taiwan) , Tokio (Japan), Londen (VK), Parijs (Frankrijk), Milaan (Itali), Madrid (Spanje), Stockholm (Zweden) en Gent (Belgi).
Sinds juni 1998 wordt het aandeel van ELSA AG verhandeld op de Neuer Markt (WKN 507 360) van de beurs van Frankfurt in Duitsland. ELSA Benelux is in 1999 opgericht en gevestigd nabij Gent. Deze vestiging is verantwoordelijk voor de verkoop van alle ELSA-producten in Belgi, Nederland en Luxemburg. ELSA Benelux onderhoudt de contacten met de distributiekanalen en verstevigt de relaties met de resellers en system integrators.

Voor productinformatie kunt u bellen met ELSA op +32 9 382 72 62

Deel: ' Europese kampioenschappen computergames '
Lees ook