Technische Universiteit Eindhoven

12 juni 2002

PERSBERICHT

Europese kampioenschappen voor studenten in Athene Eindhovense studententeams naar EK volley en tennis in Athene

EINDHOVEN Begin juli strijden twee Eindhovense sportteams mee voor de Europese titel volleybal en tennis in Athene. In de Griekse hoofdstad worden van 2 tot en met 6 juli de Europese kampioenschappen voor studenten gehouden. Eindhovense studenten vertegenwoordigen ons land in genoemde takken van sport omdat zij vorige maand tijdens de Grote Nederlandse Studenten-kampioenschappen de nationale titels in de wacht sleepten.

Het volleybalteam is door coach Wim Koch opgebouwd rond een vaste kern van spelers van Hajraa, de Eindhovense studentenvolleybalvereniging die in de eerste divisie (heren) van de vaderlandse competitie speelt. De ploeg bestaat uit tien studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en van de Fontys Hogescholen Eindhoven. Wim Koch schat de kansen op eremetaal hoog in. Ook het tennisteam, bestaande uit drie mannen en twee vrouwen, gaat voor een ereplaats. Na vijf overwinningen op een Nederlands kampioenschap zullen de tennissers nu strijden voor de Europese titel.

De Eindhovense delegatie bestaat uit twintig personen en het vertrek staat gepland op zondag 30 juni. De reis wordt mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning vanuit de TU/e. Ook de winkels van Jeans Centre in Eindhoven en het bedrijf Partners in Vastgoedmanagement in Eindhoven steunen de sporters op hun weg naar Athene.

Deel: ' Europese kampioenschappen voor studenten in Athene '
Lees ook