Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk onthult technologische visie voor wereldwijde bouwbranche tijdens het 22e Architectuur Wereldcongres in Berlijn

Europese preview van Autodesk Architectural Studio tijdens congres

Berlijn, Duitsland, XXI World Congress of Architecture, 22juli 2002 Autodesk producent van ontwerpsoftware en digitale content, zal haar technologische visie voor de wereldwijde bouwindustrie vandaag onthullen tijdens het Architectuur Wereldcongres in Berlijn. Er zal ook een preview van Autodesk Architectural Studio 2 worden gegeven.

Meer dan 10,000 architecten worden op deze prestigieuze conferentie verwacht. De conferentie wordt georganiseerd door de International Union of Architects (UIA), s werelds meest vooraanstaande professioneel genootschap voor architecten. Gastheer van de conferentie is de Duitse bondskanselier Gerhard Schroeder die de openingstoespraak zal houden. Autodesk zal als hoofdsponsor van de conferentie deelnemen aan de internationale beurs voor planning professionals in de bouw van 22 tot en met 26 juli. Autodesk heeft stand 1814 in Hal 18 van het Berlijnse Exhibition Center. Daar zullen Autodesk Architectural Studio en Autodesk Buzzsaw, een online dienst voor project collaboration worden getoond.

Phillip G. Bernstein, FAIA, vice president van Autodesk s Building Industry Division, geeft een presentatie tijdens de conferentie op woensdag 24 juli om 18.30 uur. De presentatie gaat over het modelleren van bouwinformatie als belangrijke drijfveer voor procestransformatie in de bouw. Hij zal eindigen met een demonstratie van Architectural Studio, een nieuwe digitale ontwerpomgeving die tekenen en ontwerpen uit de vrije mogelijk maakt. Architectural Studio is al in Amerika beschikbaar en wordt in de loop van dit jaar op de Europese markt geïntroduceerd.

Patrik Schumacher, directeur en senior architect van het Londense architectenbureau Zaha Hadid, Ltd., zal na Bernstein een presentatie geven over de rol van digitale technologie bij het ontwerp van de nieuwe BMW-fabriek in Leipzig, die door Zaha Hadid zijn ontworpen. Beide presentaties zullen worden uitgezonden via Webcast. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.autodesknews.de/uia/anmeldung.php.

Autodesk

Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content voor architectonisch ontwerpen, landontwikkeling, werktuigbouwkundige ontwerpen, utiliteitsbouw, telecommunicatie en media en entertainment. Autodesk levert ontwerpsoftware en internetportaaldiensten, draadloze ontwikkelplatforms en 'point-of-location'-applicaties, waarmee gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving.

Autodesk is één van de grootste softwarebedrijven ter wereld met vijf miljoen gebruikers in 150 landen. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.nl. Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool ADSK.

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux

Swetlana Westermeijer

Tel.: 010 288 50 32

GSM: 06 22 695 697

e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel.: 0345 501595

GSM: 06 28 889 632

e-mail: monique@potterspr.nl

Deel: ' Europese preview van Autodesk Architectural Studio tijdens congres '
Lees ook