EUROPESE TOPKOREN IN WORLD SYMPOSIUM ON CHORAL MUSIC

Datum: 7 t/m 14 juli 1999

Van 7 t/m 14 juli vindt in De Doelen in Rotterdam en daarbuiten het World Symposium on Choral Music (WSCM) plaats. Met meer dan veertig koren uit de gehele wereld, een groot aantal workshops voor dirigenten, de Nacht van de Rotterdamse Smartlap, concerten op het plein voor de Grote of St. Laurenskerk, een wedstrijd Snelzingen, openbare zanglessen, kerkdiensten met koormuziek en koorconcerten buiten Rotterdam. Het WSCM wordt georganiseerd door het landelijk instituut voor de koorzang (SNK) in Utrecht, in samenwerking met onder andere de Rotterdamse Kunststichting en Rotterdam Festivals.

In het World Symposium on Choral Music treedt een groot aantal Europese topkoren op. Het Franse koor Choeur de Chambre de Paris Accentus, bestaande uit studenten en jonge professionele zangers (dir. Laurence Equilbey) voert werken uit van Poulenc, Mahler, Richard Strauss en Schvnberg. Het Dresdner Kammerchor van de Musikhochschule uit Dresden (dir. Hans Christoph Rademann) kunt u beluisteren in de Israelsbr|nnlein, een fraaie verzameling geestelijke madrigalen van de 17de-eeuwse componist Johann Hermann Schein. Ook Cappella Amsterdam (dir. Daniel Reuss) ontbreekt niet en zingt werk van J.S. Bach, Ton de Leeuw (Car nos vignes sont en fleurs) en Heppener (Nachkldnge). Het Franse ensemble La Colombina voert werk uit de Spaanse renaissance uit.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het World Symposium on Choral Music, het grootste internationale koorevenement van de eeuw? Bel dan direct naar het bureau van de SNK, het landelijk instituut voor de koorzang (telefoon 030 231 31 74) en vraag de uitgebreide brochure met bestelformulier aan! Ook op de Internetsite www.snk.nl vindt u alles over het WSCM.

Deel: ' Europese topkoren in World Symposium on Choral Music '
Lees ook