Carros

Europese Toyota Corolla begin 2002 in veel varianten leverbaar

(10 september 2001)

Toyota heeft in 2005 een Europese verkoopdoelstelling van 800.000 auto's. Deze ambitie zal voor een belangrijk deel voor rekening komen van de nieuwe generatie Corolla. Naar verwachting zullen er in Europa op jaarbasis zo'n 200.000 exemplaren verkocht worden. De Corolla valt op door zijn krachtige Europese styling en een interieurkwaliteit die de toon zet in de populaire middenklasse. Bij de introductie aan het begin van 2002 zullen ook direct een groot aantal modelvarianten en motoren beschikbaar zijn.

De compleet nieuwe Toyota Corolla heeft een onmiskenbaar Europese uitstraling. Een en ander is te danken aan het Europese ontwerp. Niet alleen valt het exterieur door een overtuigend lijnenspel op, ook de vormgeving en afwerking van het interieur staan op een eenzaam hoog niveau in zijn klasse. Dit komt onder meer door de toepassing van prettig aanvoelende en tegelijkertijd fraaie materialen, verfijnde schakelaars en zorgvuldig geselecteerde stoffen.

Begin 2002 zullen meteen veel versies leverbaar zijn. Er is een 3- en 5-deurs hatchack, een Wagon, een Verso (MPV) en een Sedan. Deze laatste zal overigens pas later in het gamma beschikbaar komen. Qua motoren is er eveneens veel keus. Maar liefst zes krachtbronnen, waarvan twee van het type common rail diesel met respectievelijk 66 kW/90 pk en 81 kWh 10 pk. De overige vier zijn benzinemotoren (1.4, 1.6 en 1.8) met variabele kieptiming (VVT-i). De topmotorisering is de 1,8 liter WTL-i motor met 141 kW/192 pk, welke in de Corolla T-Sport leverbaar wordt.

Zoekwoorden:

Deel: ' Europese Toyota Corolla in 2002 in veel varianten leverbaar '
Lees ook