PERSBERICHT

EuroSeek wordt eerste geïntegreerde provider van diensten en e-commerce voor consumenten in Europa

Stockholm, 13 maart 2000. Met een aantal belangrijke overnames verwerft EuroSeek, Europa's grootste internetprovider en zoekmachine, belangen in de internetbedrijven Sharelook, Tjohoo, Infranet en Room33. EuroSeek biedt reeds internettoegang, zoekmachines en e-commerce in 39 talen. EuroSeek gaat deze diensten samenvoegen met een multiplatform-netwerk voor de toegang tot breedband-, mobiele en modem-internetdiensten. Door de toegang tot internet te combineren met contentproviders en e-commerce, overal en op elk gewenst tijdstip, is EuroSeek uniek in Europa. Hierdoor krijgt de onderneming een stevige basis voor verdere groei van het huidige toch al aanzienlijke aantal van 28 miljoen bezoeken per maand.

"Door controle over de totale keten, van internettoegang tot lokale content, dienstverlening en e-commerce in 39 talen zijn wij uniek in Europa. Met deze overnames nemen onze inkomsten toe, versnelt onze groei op korte termijn en creëren we tevens financiële reserves voor de ontwikkeling op lange termijn", zegt Bengt Hellsten, President van EuroSeek. "De overnames zijn een belangrijke mijlpaal op weg naar een leidende positie als internet-multimedia onderneming in Europa. We kunnen klantgerichter werken door de integratie van geavanceerde technologie met uitgebreide lokale internetdiensten"

Meer content op internet
Door het verwerven van een meerderheidsbelang (51%) in Sharelook, de Europese provider voor lokale content, kan EuroSeek de lokale markten van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Frankrijk en Italië beter bedienen. Er zijn plannen voor uitbreiding naar Spanje en Hongarije. Bovendien verwerft EuroSeek 91% in de Zweedse lokale provider Tjohoo, 50 % in Halo - een site met meteo-informatie - en 75% in EuroLocal, een provider gespecialiseerd in overheidsdiensten en instituten op regionaal en nationaal niveau.
"Het mediabedrijf Verlag Hans Müller, mede-eigenaar van Sharelook, zal EuroSeek ook van content voorzien, waardoor we een voorsprong krijgen op onze concurrenten in deze markt. Al deze transacties passen in onze groeistrategie om in alle landen partnerships, content en internetbezoek te realiseren", zegt Claes Jernbeck, Senior Vice President Business Development bij EuroSeek.

Meer toegang tot internet
"Door de acquisitie van Infranet (100%) kunnen we nu ook internettoegang via breedbandfrequenties aanbieden. Daarmee kunnen we een betere relatie met de klant opbouwen en een sterke positie innemen in de ontwikkeling van breedbandfrequenties. Hiermee bieden we nu internettoegang en -diensten zowel via modem, mobiele telefoons als breedband. Infranet is een belangrijke pijler onder de toegang tot internet door EuroSeek; nu nog in Zweden, maar in de toekomst ook voor de rest van Europa", zegt Bengt Hellsten.
EuroSeek heeft ook een belang van 26% verworven in Room33 (voorheen Palm Reach), de virtuele ontmoetingsplaats voor gebruikers van mobiele internetdiensten. De strategie van EuroSeek voor deze overname is het ontwikkelen van mobiele internetdiensten (in eerste instantie WAP) en een WAP-provider om deze diensten te sturen. Peter de Verdier, Vice President Marketing & Sales van EuroSeek: "Met Room33 kunnen we op commerciële basis gebruik maken van het totale potentieel van nieuwe internettechnologie en de relatie met de klant verstevigen. We bieden de klant toegang tot internet en internetdiensten, waar hij ook is en op elk gewenst tijdstip".
-o-o-o-o-o-o-o-

Deel: ' EuroSeek geïntegreerde provider diensten en e-commerce '
Lees ook