NMBS

Brussel, 6 maart 2003

Eurostar kondigt sterke verlaging vrijetijds- en businesstarieven aan

Eurostar, de hogesnelheidstrein die Brussel en Londen verbindt, heeft vandaag zijn nieuwe tarieven bekend gemaakt. Hieronder telt men onder meer een retourbiljet vanaf 79 euro en een business retourbiljet vanaf 230 euro. Deze nieuwe tarieven zijn geen tijdelijke promoties maar maken deel uit van het permanente prijzengamma. Ander goed nieuws is dat Eurostar niet langer de reservatievoorwaarden van 7 en 14 dagen op voorhand aanhoudt. Deze nieuwe tarievenstructuur is geldig vanaf 11 maart 2003.

Vanaf dan zullen de reizigers in staat zijn om zelfs op het laatste nippertje voor vertrek van de voordeligste prijzen te genieten. Toch raadt Eurostar aan om zo vroeg mogelijk te boeken aangezien de goedkoopste biljetten meestal snel zijn uitverkocht.

Deze nieuwe commerciële politiek beantwoordt aan de nieuwe behoeften van de Eurostar klanten die steeds meer op een spontane manier hun reis boeken. Bovendien zijn de aangekondigde tarieven eenvoudig en doorzichtig. Aangezien Eurostar een service biedt van centrum Brussel naar centrum Londen worden onaangename verrassingen zoals extra transferkosten vermeden. De reizigers stappen van de trein in hartje Londen op wandelafstand van de Big Ben en van het beroemde Tate Modern musuem.

Een greep uit de nieuwe tarieven...

In het gamma vrijetijdstarieven

* 79 euro (1) voor een retourbiljet in tweede klas (het aantal biljetten beschikbaar aan deze voordelige prijs komt overeen met de capaciteit van gemiddeld 4 vliegtuigen per dag).


* Combineer het comfort van een heenreis in eerste klas met de terugreis in tweede klas (of omgekeerd) vanaf slechts 104 euro (2)


* Een heen- en terugreis op dezelfde dag, comfortabel gezeten in eerste klas met een glaasje champagne en een driegangenmenu aan boord is al te koop vanaf 129 euro (3).

In het gamma businesstarieven

* Voor de business cliënteel is een heen- en terugbiljet beschikbaar vanaf 230 euro (4) in tweede klas en vanaf 390 euro (5) in eerste klas. Reizen in business biedt o.a. de voordelen van een flexibel biljet en van een gereduceerde check-in tijd van 15 minuten. Reizigers met een eerste klas business biljet genieten bovendien van een glaasje champagne en een driegangenmenu aan boord en hebben toegang tot de exclusieve, door Philippe Starck ontworpen, business lounges in de terminals van Brussel-Zuid en Londen Waterloo.

De lancering van het nieuwe voordelige tarief van 79 euro voor een retourbiljet naar Londen in tweede klas zal tot juni worden ondersteund door een belangrijke reclamecampagne in België (affichage en print) die Londen tegelijkertijd als ongewone en verleidelijke bestemming zal profileren.

Dankzij het nieuwe tarievengamma en de opening in de herfst van de eerste sectie van de Britse hogesnelheidslijn, hoopt Eurostar 500 000 extra reizigers te kunnen vervoeren per jaar. Inderdaad, vanaf september 2003 zal de reisduur tussen Brussel-Zuid en Londen Waterloo met 20 minuten verkorten. Brussel zal dan nog slechts op 2.20 uur van Londen verwijderd zijn.

Eurostar biljetten zijn te koop in elk NMBS station, op het nummer 02/528.28.28, op de websites www.eurostar.com en www.nmbs.be, in reisagentschappen en bij touroperators.

Voorwaarden

Alle biljetten zijn slechts in bepaalde hoeveelheden beschikbaar en niet alle tarieven zijn op alle treinen geldig.

(1) Verplichte overnachting op zaterdag, niet omwisselbaar en niet terugbetaalbaar.
(2) Verplichte terugreis op de dag van de heenreis, enkel beschikbaar op zaterdag, zondag en feestdagen, niet omwisselbaar en niet terugbetaalbaar.
(3) Verplichte terugreis op de dag van de heenreis, enkel beschikbaar op zaterdag, zondag en feestdagen, niet omwisselbaar en niet terugbetaalbaar.
(4) Dit tarief is enkel beschikbaar op bepaalde treinen. Eenmaal omwisselbaar voor vertrek van de heen- en/of de terugreis en 50% terugbetaalbaar enkel voor vertrek van iedere reis. (5) Dit tarief is enkel beschikbaar op bepaalde treinen. Eenmaal omwisselbaar voor vertrek van de heen- en/of de terugreis en 50% terugbetaalbaar enkel voor vertrek van iedere reis.

Belangrijke juridische kennisgeving
© 2003 NMBS

Zoekwoorden:

Deel: ' Eurostar verlaagt vrijetijds- en businesstarieven aan '
Lees ook