Gemeente Haarlemmermeer* Persberichten


+ 29 november 1999

... Evaluatie nieuwe locatie Hoofddorpse markt

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 23 november '99 kennis genomen van de evaluatie van de huidige locatie voor de markt, aan de kruisweg. De locatie van de markt is in de evaluatie niet meer ter discussie gesteld. De aanbevelingen zijn er op gericht de markt aan de Kruisweg zo aangenaam mogelijk te maken voor alle partijen.

In januari 1999 is de vrijdag markt, vanwege werkzaamheden in Hoofddorp-Centrum, voor vier jaar verplaatst naar de Kruisweg. Om de marktplek te optimaliseren heeft een evaluatie plaatsgevonden onder de bezoekers van de markt, de marktkooplieden, de winkeliers en bewoners aan de Kruisweg en de directe omgeving. Bezoekers
Bijna 40% van de ondervraagden is ontevreden over de nieuwe plek van de markt, zij vinden met name de nieuwe opstelling van de markt ongezellig. Daarentegen is 43% wel tevreden over de nieuwe opstelling omdat hierdoor meer overzicht ontstaat en de markt goed te combineren is met de winkels.
Marktkooplieden
Ruim de helft van de marktkooplieden geeft aan dat hun omzet is gedaald na de verplaatsing van de markt. De afname van het aantal bezoekers aan de markt is volgens hen te wijten aan de opstelling van de markt. Dit is volgens hen te wijten aan de te lang gerekte opstelling van de markt.
Winkeliers / ondernemers
Ruim de helft van de ondervraagde ondernemers is ontevreden met de verplaatsing van de markt met name vanwege een afname van de klandizie. Voor 19 procent van de winkeliers is het aantal klanten op vrijdag toegenomen. De winkeliers zijn verder ontevreden over veranderde verkeerssituatie waardoor de winkels en bedrijven niet meer bereikbaar zijn voor aan- en afvoer, bovendien kunnen klanten niet meer voor de deur parkeren.
Bewoners
Bewoners aan de markt gaan sinds de verplaatsing over het algemeen niet vaker of minder vaak naar de markt. Veel omwonenden (64%) ondervinden overlast van de markt, deze bestaat voornamelijk uit parkeerproblemen en afval op straat.
Om de markt voor alle partijen zo aangenaam mogelijk te maken is aanbevolen de kramen snel op te bouwen en af te breken en daarna het gebied goed schoon te maken. De dienst openbare werken van de gemeente Haarlemmermeer gaat op zoek naar een mogelijkheid voor het plaatsen van een mobiele toilet bij de markt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Afke Marks; 023-5676498

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

Deel: ' Evaluatie nieuwe locatie markt Hoofddorp '
Lees ook