EVault Endpoint Protection: back-up, restores en databeveiliging voor laptops in één

Nieuwe Cloud-Connected EVault-oplossing voor back-up, restores en beveiliging zorgt voor doorlopende bescherming voor laptop gebruikers

’S-HERTOGENBOSCH--(BUSINESS WIRE)-- 20110412 --

i365 Inc., A Seagate Company (NASDAQ:STX), heeft vandaag de introductie van EVault® Endpoint Protection (EVault EP) aangekondigd, een geïntegreerde Cloud-Connected oplossing voor back-up, restores en gegevensbeveiliging die laptops en desktops beschermt.

Anders dan andere endpoint producten zorgt EVault EP niet alleen voor automatische back-up en restores voor laptops, maar helpt het u tevens de controle te houden over waardevolle data die verspreid zijn over uw mobiele werknemers. Die controle krijgt u in de vorm van krachtige beveiligingsmogelijkheden, zoals versleuteling van lokale bestanden, de mogelijkheid om gegevens op afstand te wissen, toegangscontrole op poorten en het opsporen van een laptop die is kwijtgeraakt of gestolen. Met deze nieuwe oplossing biedt het EVault programma nu volledige dekking - van de server tot de pc en de laptop.

Laptops treffen we in elke organisatie aan. Maar ze zijn erg kwetsbaar voor verlies en diefstal. EVault EP biedt u de mogelijkheid gegevens op elke pc en laptop te blokkeren, zodat kritische bedrijfsinformatie veilig is als een apparaat zoekraakt. EVault EP is een Cloud-Connected oplossing; van endpoint-gegevens wordt automatisch online een back-up gemaakt, die door eindgebruikers eenvoudig kan worden teruggehaald. Anders dan andere endpoint-oplossingen, die serverproducten hergebruiken, biedt EVault EP beleidsmatig gecentraliseerd beheer en beheer op basis van zelfonderhoud. Dit helpt uw IT-afdeling de balans te vinden tussen corporate controle en onafhankelijkheid van de eindgebruiker. Zo wordt de bescherming van pc's eenvoudig voor de gebruiker en veilig voor de onderneming.

"Omdat ons team altijd onderweg was en over de hele wereld verspreid, hadden we behoefte aan een oplossing voor endpoint-bescherming waarbij in de cloud back-ups werden gemaakt. Dankzij de makkelijke implementatie en allermodernste beveiligingscapaciteiten van EVault Endpoint Protection en de beheerservices en deskundigheid van i365 hadden wij er vertrouwen in om al onze gegevens door i365 te laten beschermen", aldus Jared Mittlemant, chief technology officer, AG Semiconductor Services.

EVault Endpoint Protection omvat onder meer de volgende functies en voordelen:

1. Endpoint-gegevensblokkering

  • Gegevens veilig houden: schijfversleuteling en toegangscontrole op poorten voorkomt het lekken van gegevens.
  • De pc opsporen: apparaatopsporing volgt de communicatie van de laptop met de beschermingsserver.
  • Gegevens wissen: door het wissen van gegevens op afstand wordt gevoelige informatie op kwijtgeraakte of gestolen laptops permanent vernietigd (in opdracht of beleidsmatig).

2. Zorgeloze back-up en herstel op basis van zelfonderhoud

  • Bescherming van endpoint-gegevens dankzij doorlopende back-ups zonder gebruikers te storen.
  • Dankzij een gebruiksvriendelijke en eenvoudige interface kunnen eindgebruikers snel met hun eigen back-ups en herstelde bestanden aan de slag zonder hulp van de IT-afdeling.
  • Lokale beschikbaarheid van de back-ups zorgt ervoor dat EVault EP blijft werken, ook als een laptopgebruiker de verbinding heeft verbroken.
  • De oplossing verplaatst automatisch gegevens naar een externe back-uplocatie om de continuïteit van de bedrijfsactiviteiten te waarborgen en om bescherming te bieden tegen catastrofale gebeurtenissen.

3. Meer overzicht, minder overhead

  • Beleidsmatig gecentraliseerd beheer stelt de IT-afdeling in staat een oplossing te implementeren en te beheren zonder de beschikbare middelen, zoals personeel, het netwerk, apparatuur of opslagruimte uit te putten.
  • Van geen enkel gegevensblok wordt een dubbele back-up gemaakt. Oplopende back-ups op blokniveau met globale deduplicatie houden het gebruik van bandbreedte en opslagruimte zo beperkt mogelijk.
  • De cloud-gebaseerde oplossing draagt bij aan een efficient gebruik van opslagruimte en IT resources..

"EVault Endpoint Protection is de volgende fase in onze Evault Cloud-Connected gegevensbescherming, waarmee nu ook de periferie van de organisatie wordt beschermd - de mobiele werknemer," aldus George Hoenig, vice president, product operations en services, i365. "Onze klanten zijn hard op zoek geweest naar een endpoint-oplossing die zowel veilig is als eenvoudig te beheren. De nieuwe oplossing van EVault beschermt alle belangrijke gegevensbronnen, maakt er back-ups van en herstelt ze - van de grootste servers tot de laptop van elke werknemer. EVault Endpoint Protection maakt EVault als omvattende, full service-oplossing voor bescherming van data nog sterker."

EVault Endpoint Protection is verkrijgbaar als een cloud gebaseerd product - beheerd door i365 en met back-up in de EVault-cloud. EVault EP is een uitbreiding van de portefeuille van Cloud-Connected opslagoplossing, waaronder de EVault-software voor gegevensbescherming, appliances, SaaS en beheerservices — waarvan sinds 1997 al meer dan 32.000 bedrijven uit het MKB-segment en ondernemingen met externe kantoren en bijkantoren over de hele wereld gebruikmaken.

Over i365, een Seagate-onderneming

i365, een Seagate-onderneming, biedt EVault-oplossingen voor gegevensbescherming op locatie, cloud connected gegevensbescherming of als "hybrides" om kleine tot middelgrote ondernemingen te helpen hun bedrijfsgegevens te beschermen en deze toegankelijk te houden - op elk moment, op elke plek. Dankzij een uniek geïntegreerd ecosysteem van opslagsoftware, SaaS, managed services en appliances, helpt i365 zijn klanten de bedrijfscontinuïteit te handhaven in omgevingen met diverse platforms en op meerdere locaties. De oplossingen die i365 biedt op het gebied van gegevensbescherming, disaster recovery en op diverse andere gebieden zijn geoptimaliseerd om te presteren in een gedistribueerde omgeving, geholpen door een veilige, betrouwbare, cloud gebaseerde opslaginfrastructuur en ondersteund door een klantenservice van de hoogste kwaliteit. De oplossingen van i365 worden gedistribueerd via een breed netwerk van wederverkopers en ondersteunen de producten en diensten van managed service providers, datacenters, telecombedrijven, applicatieleveranciers en andere partners in de technologische branche voor meer dan 32.000 klanten over de hele wereld. www.i365.com.

Volg i365 op Twitter op https://twitter.com/i365, neem een abonnement op het i365-blog op https://blogs.i365.com/ en vind EVault leuk op Facebook https://www.facebook.com/pages/EVault/166870243331542.

Copyright © 2011 i365 Inc. Alle rechten voorbehouden. Gedrukt in de VS. Seagate, Seagate Technology en het Wave-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Seagate Technology LLC in de Verenigde Staten en/of andere landen. i365 en EVault zijn gedeponeerde handelsmerken van i365 Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken zijn eigendom van de betreffende eigenaren.

CONTACT:
i365
Karin van der Velden, 073 648 14 00

karin.vandervelden@i365.com

Ticker_symbol NASDAQ:STX

Deel: ' EVault Endpoint Protection back-up, restore en beveiliging laptops '


Lees ook