Ingezonden persbericht

Evean Zorg kiest voor het ORCA relatiebeheersysteem

Evean Zorg is ontstaan uit een bestuurlijke fusie van twee grote zorgpartijen in de regio Zaanstreek/Waterland. Evean Zorg is een zorgconcern dat bestaat uit intramurale diensten (verzorgings- en verpleeghuizen), extramurale diensten (thuiszorg, kraamzorg, kinderopvang, jeugdgezondheidszorg en woonzorgdiensten) en een grote ledenorganisatie. Bij Evean Zorg werken 5500 medewerkers. In de regio Zaanstreek/Waterland vertrouwen 67.000 leden en ca. 35.000 klanten op de diensten van Evean Zorg.

Vanuit het zorgconcern staat de één-loketgedachte voorop. Dat betekent dat leden of klanten niet zelf hoeven te zoeken naar de vele vormen van zorgverlening en diensten die Evean Zorg biedt.
De één-loketgedachte betekent ook dat Evean Zorg één partij is, die de specifieke situatie van een individuele klant volledig kent en overziet. Dat is niet alleen belangrijk in het directe contact met klanten, maar vooral de garantie dat een afspraak altijd wordt nagekomen, hoeveel partijen er binnen het zorgconcern ook bij betrokken zijn.

Co Pasdeloup, lid van de raad van bestuur van Evean Zorg: "het opbouwen van een geïntegreerd klantvolgsysteem staat bovenaan onze prioriteitenlijst. Alleen al in ons call-center verwerken wij gemiddeld 1.200 telefoontjes per dag. Tegelijkertijd werken we na de fusie met een erfenis van gefragmenteerde informatiesystemen uit allerlei functionele kokers en van diverse technische signatuur.
Als organisatie kun je dan twee dingen doen: òf je bouwt een volledig nieuw systeem, òf je realiseert integratie via een overkoepelend klantvolgsysteem. Evean Zorg heeft voor het laatste gekozen.
Als we een nieuw volledig geïntegreerd informatiesysteem zouden zijn gaan bouwen, dan was dat een reorganisatie op zichzelf geweest die pas over enkele jaren zou renderen. Daar hebben we eenvoudig niet de tijd voor. Truston ORCA heeft zich bewezen in de zorgmarkt. Met het ORCA relatiebeheersysteem kunnen wij bestaande bestanden koppelen en contactgegevens eenvoudig ontdubbelen. Zo realiseert Evean Zorg voor het eind van dit jaar een overkoepelend klantvolgsysteem waarbij we voortbouwen op onze bestaande informatiesystemen. Voortbouwen op de bestaande investeringen is een betere strategie dan telkens alles volledig afschrijven."

Bij Evean Zorg worden alle modules van Truston ORCA ingezet. Hieronder vallen ORCA Base/Control, ORCA Quality, ORCA Connect, ORCA Product, ORCA Contact, ORCA Marketing en ORCA Business Layer. Binnen Truston ORCA worden de Human Inference modules Intelligent Retrieval(r), Name/IT(r), itACA(r) en Sushi(r) gebruikt.

Truston Group N.V. is bekend als leverancier van Oracle projectconsultancy en het ORCA relatiebeheersysteem. Truston levert met ORCA een customer midoffice oplossing die bestaande informatie over klanten en relaties tot het hoogste kwaliteitsniveau opschroeft. Meer informatie over Truston Group N.V. kunt u vinden op www.truston.com. Over Evean Zorg kunt u meer informatie vinden op www.evean.nl.

Zoekwoorden:

Deel: ' Evean Zorg kiest voor het ORCA relatiebeheersysteem '
Lees ook