WETENSCHAPSAGENDA FEBRUARI 2000

Hieronder vindt u een overzicht van de Promoties, Oraties en Afscheidscolleges die in februari 2000 plaatsvinden aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheden worden gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de Dienst Communicatie van de KUN, Telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

EVENEMENTENAGENDA
Hierbij ontvangt u een overzicht van symposia, lezingen, tentoonstellingen etc. die in februari 2000 plaatsvinden aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen, kunt u contact opnemen met de genoemde contactpersonen of met de Dienst Communicatie van de KUN, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Maandag 31 januari Cultuur op de Campus: Week der Oosterse Kunsten t/m vrijdag 4 februari

Maandag 31 januari Demonstratie Aikido i.s.m. Stichting Aikido Sakura Nijmegen
16.30 - 17.00 uur Aikido is een krijskunst die in de loop van de 20e eeuw werd ontwikkeld door Morihei Ueshiba. Het komt voort uit de spirituele en martiale traditie van het oude Japan. Aikido, beoefend in traditionele kledij, ziet er sierlijk uit en kent een breed scala aan worpen, klemmen en controletechnieken.
Plaats: Cultuur Cafe, Mercatorpad 1

Dinsdag 1 februari Forum Politikon i.s.m. Rota Administrativa 20.00 uur De Parlementaire enquete in Nederland. Sprekers zijn onder andere Thom de Graaf en Jan Marijnissen

Woensdag 2 februari Workshop Tibetaans Boeddhisme i.s.m. Han Fortmann Centrum
13.30 - 15.30 uur Plaats: Han Fortmann Centrum, Rene Descartesdreef 21 Informatie en inschrijving: Sandra Murmans, tel: (024) 361 59 08

Donderdag 3 februari MONTAIGNE: GENUANCEERD SLOPEN: wandeling door de Nijmeegse binnenstad
Vertrek: 10.30 uur Studium Generale i.s.m de KRO: radio-opnamen Tijdens een stadswandeling samen met prof. Fons Asselbergs en onder leiding van KRO-interviewer Louis Houët, staan we stil bij diverse plaatsen in Nijmegen waar oude en nieuwe architectuur elkaar tegenkomen. Tijdens de wandeling, die o.m. langs het Valkhofmuseum, de projecten 'Mariënburg', 'Flash Gordon', het Joris Ivensplein en de Waalkade voert, worden radio-opnamen gemaakt door de KRO. Prof. Asselbergs geeft bij de diverse locaties een reactie op hoe architecten en bestuurders zijn omgesprongen met historische plekken en panden.
Info & inschrijven: Margot Schmitz, tel (024) 361 15 44.

Maandag 7 februari Buytendijklezing 2000
16.00 uur De F.J.J. Buytendijklezing 2000 wordt verzorgd door prof. mr. Ybo Buruma, hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Met deze lezing - waarbij als uitgangspunt Buytendijks 'Idee en werkelijkheid van de universiteit' fungeert - opent Studium Generale een nieuw jaar met vele programma's op het gebied van wetenschap, cultuur en politiek. Plaats: Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen. Aansluitend receptie.
Toegang vrij, reserveren verplicht (024-3613083) Informatie: Studium Generale, drs. Daphne Broers, tel. (024) 361 59 12

Donderdag 10 februari IN HET DIEPE: Alfa's zijn eitjes, Bèta's zijn nerds! Of niet??
16.00-16.45 uur Studium generale i.s.m College Radio Alfa's zijn inhoudsloos, zachte eitjes, doen veel aan bla bla, ze hebben geen toekomst; ze kosten de maatschappij eigenlijk alleen maar geld. Bèta's zijn stoffig, niet sociaal, a-cultureel, verlegen, slecht gekleed en gefocust op een ding: wetenschap. Voilà: het beeld dat alfa's en bèta's van elkaar hebben. Dat bètastudenten vaak een hechte band met elkaar hebben weten de alfa-studenten niet. Onderzoek dat bij Natuurwetenschappen gedaan wordt, is voor velen volslagen abracadabra. Dat alfa's veel tijd steken in kunst en cultuur en heel actief zijn naast hun studie weten veel bèta's op hun beurt niet. Klopt het wederzijdse beeld eigenlijk wel? Wat zijn de vooroordelen, hoe ziet het plaatje er daadwerkelijk uit, wat zijn de mogelijke verschillen in 'bedrading' ? Alfa's en bèta's met elkaar in discussie over hun imago, de leugens en de waarheid.
Plaats: Cultuurcafé, Mercatorpad 1
Informatie: Studium Generale, drs. Daphne Broers, tel. (024) 361 59 12

Vrijdag 11 februari Jaarvergadering Instituut voor Oosters Christendom

Donderdag 24 februari MONTAIGNE MOVES
16.00 - 17.00 uur Studium generale i.s.m de KRO: radio-opnamen Montaigne - het maandelijkse kunst-en
cultuurprogramma van Studium Generale en KRO Radio- verhuist van het Cultuur Café naar de mystieke sfeer van het campusmuseum! Het onderwerp? Let op de tafelkaartjes_ Plaats: Nijmeegs Volkenkundig Museum, Thomas van Aquinostraat 1
Informatie: Studium Generale, drs. Daphne Broers, tel. (024) 361 59 12

EXPOSITIES Maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Toegang gratis.

t/m 24 februari Jettie Joosten, de Spiegeltuin. Acryl en olieverfschilderijen
Plaats: Centrale hal en collegezalenomgang B-Faculteit, Toernooiveld 1

t/m 7 april Krissen, Pamor en Grepen, Nijmeegs Volkenkundig Museum i.s.m. kunstenaar Pascal de Caluwe en krisgrepen-kenner en verzamelaar Duncan Reeder. Aan de hand van Indonesische krissen uit de eigen collectie vertelt het museum hoe deze wapens gemaakt worden.
Plaats: Nijmeegs Volkenkundig Museum, Thomas van Aquinostraat 1

Deel: ' Evenementenagenda Katholieke Universiteit Nijmegen '
Lees ook