Event Herontdek Brazilië in de Van Nelle Ontwerpfabriek Rotterdam


Rotterdam, 20110324 -- Coaching Today, TAP Portugal en partners organiseren op 12 april 2011 van 13:30 tot 17:00 uur het event 'Herontdek Brazilië' in de Van Nelle Ontwerpfabriek, van Nelleweg 1 in Rotterdam. Brazilië biedt goede kansen voor ondernemers die zaken willen doen in Latijns Amerika. Zo is 2011 in Brazilië het 'Jaar van Nederland', worden in 2014 de Wereldkampioenschappen voetbal gehouden in Brazilië en in 2016 de Olympische Spelen en de Paralympics. Daarnaast maakt Brazilië deel uit van de Bric-landen, landen die momenteel enorme groei en ontwikkeling doormaken.

Brazilië, de vijfde grootste economie in de wereld, met 194 miljoen inwoners, heeft een enorme economische groei, sociale ontwikkeling en politieke stabiliteit getoond. Met een BBP van $ 2.2 triljoen in 2009, groeide het land in 2010 met 7.5%. Voor 2011 is er een groeiverwachting van 4.5%. Iets wat vele landen met significante historische cijfers niet hebben laten zien.

Wat drijft Brazilië om de economische crisis zo geruisloos te overwinnen? Welke factoren leiden tot sociale ontwikkeling van deze verbazende afgelopen 8 jaar? Werner van Ekkendonk, CEO van Coaching Today: "In 2002 was 24% van de bevolking onder wat men noemt de armoedegrens, d.w.z. een minimumloon per familie, momenteel is dit slechts 8% van de bevolking. Nee, er is geen wonder gebeurd, geen spectaculaire doorbraak."

Brazilië is momenteel in een periode van democratie, met volledige eerbied voor instellingen en de wetgeving en met een significante daling van misdaad, dat het aantrekkelijk maakt voor investeringen. Het land heeft een klimaat van eerbied voor mensen- en burgerrechten, wat vertrouwen schept bij investeerders, zowel voor nationaal als buitenlands kapitaal.Het land heeft natuurlijke rijkdommen en overvloedig water, wat voorziet in een ontwikkelingsklimaat voor diverse sectoren.

Volgens van Ekkendonk biedt Brazilië goede kansen voor ondernemers die zaken willen doen in Latijns Amerika: "Veel ondernemers realiseren zich niet, dat Brazilië het volgende Wereldkampioenschap voetbal zal huisvesten in 2014 en de Olympische Spelen en Paralympics zal organiseren in 2016; dit biedt voor investeerders en bedrijven geweldige mogelijkheden in Brazilië als het gaat om investeringen in hotels, toerisme, vervoer, infrastructuur en vele andere opties zoals import/export". "Brazilië is met recht 'een poort naar Zuid Amerika' te noemen", aldus van Ekkendonk.

Tijdens het event Herontdek Brazilië op 12 april 2011, zullen de volgende onderwerpen zullen aan bod komen:
- politiek panorama,
- economisch overzicht,
- aardrijkskundig overzicht van Brazilië,
- natuurlijke rijkdommen,
- wetten en regelgeving,
- buitenlandse investering en bewijs van winsten in het buitenland,
- het immigratiebeleid, nationalisering van ondernemingen,
- Braziliaanse cultuur en advies voor ondernemingen die zich in Brazilië willen vestigen.

Geïnteresseerden kunnnen zich kosteloos aanmelden op LinkedIn via: https://events.linkedin.com/Herontdek-Brazilie-Rotterdam/pub/576365 of via sales@coachingtoday.eu. Er geldt een maximum aantal deelnemers van 50 personen! 

Coaching Today Ltd.


Deel: ' Event Herontdek Brazilië in de Van Nelle Ontwerpfabriek Rotterdam '
Lees ook