Ingezonden persbericht

Everydaylife.nl fotografeert alle Nederlanders

ROTTERDAM, 20020617 -- Nederland telt op dit moment zo'n zestien miljoen mensen, maar wie zijn zij eigenlijk? Wat zijn hun dromen en verlangens, hoe staan ze in het leven, waar maken zij zich boos om en waar worden ze blij van? "Het boek van 16 miljoen" -een encyclopedie waarin de Nederlander wordt voorgesteld als individu- is geboren.

Deze vraag stelden wij, een groep studenten journalistiek en fotografie uit Zwolle, Tilburg, Breda en Amsterdam ons een jaar geleden. Het leidde tot een project waarbinnen wij door het hele land, van Groningen tot Middelburg en van Heerenveen tot Maastricht, mensen op straat portretteerden. Deze portretten verzamelden wij op onze site www.everydaylife.nl. Ook worden er wekelijks portretten gepubliceerd in het Algemeen Dagblad en is er een radioversie te beluisteren op Colorful radio. (www.colorful.nl)

Nu bijna een jaar na de start van dit project tellen we al meer dan drie duizend portretten op onze site. Om het jaar af te sluiten willen we nog één keer de straat op. Doel is om op deze dag het aantal portretten te verdubbelen.

Op zaterdag 22 juni zullen we mensen portretteren in Utrecht en Rotterdam. Van 11.00 tot 14.00 zijn we in Utrecht op de markt, daarna reizen wij door naar Rotterdam. Van 15.00 tot 18.00 portretteren we in Rotterdam in het centrum, nabij de 'koopgoot'.

Het project is na 22 juni trouwens nog niet helemaal afgelopen. We zijn bezig met de voorbereidingen voor een expositie in het najaar. Op deze expositie willen we op experimentele wijze de resultaten van een jaar straatportretten presenteren.

Voor meer informatie over dit project kunt u onze site bezoeken. Heeft u daarna nog vragen, dan kunt u zich gerust wenden tot Fred Buddingh', fotograaf en initiatiefnemer van dit project. Zijn telefoonnummer: 076-5154425, 06-48269387 E-mail: fred@everydaylife.nl

Deel: ' Everydaylife.nl fotografeert alle Nederlanders '
Lees ook