Residentieorkest


Nieuws van het Residentie Orkest

Evgenii Svetlanov dirigeert het Koninginneconcert

Svetlanov dirigeert

Als vanouds geeft het Residentie Orkest op 30 april een Koninginneconcert. Het concert staat, evenals in het vorige jaar, onder leiding van de Russische chefdirigent Evgenii Svetlanov, die zich ander andere zal profileren met twee composities van Nederlandse bodem.

Het programma vermeldt maar liefst twee soloconcerten: één voor viool en één voor coloratuursopraan. Als soliste in de Hymne voor viool en orkest van de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock treedt de jonge violiste Janine Jansen (1978) op. Vorig jaar was zij winnares van de Philip Morris Finest Selection en in het jaar daarvoor won zij de felbegeerde eerste prijs van het Concours International de Musique de Chimay. Al eerder, tijdens het Nieuwjaarsconcert in 1997, was zij bij het Residentie Orkest te horen, toen met het Derde vioolconcert van Saint-Saëns.

Een concert voor coloratuursopraan zult u niet dagelijks horen. Juist daarom is het aardig kennis te maken met dit bijzondere concert van de Russische componist Reinhold Glière. De solopartij, bestaande uit tekstloze capriolen, wordt vertolkt door de Russische sopraan Galina Boiko.

De twee soloconcerten worden tijdens het Koninginneconcert omlijst door de indrukwekkende ouverture De getemde feeks van Johan Wagenaar en het kleurig geïnstrumenteerde symfonisch gedicht Pini di Roma van Ottorino Respighi. Kortom: het Koninginneconcert biedt u ditmaal een boeiend en zeer gevarieerd programma!


______________________________________________________________________

Evgenii Svetlanov dirigeert het Koninginneconcert

vrijdag 30 april 20.15 uur
Evgenii Svetlanov, dirigent
Janine Jansen, viool
Galina Boiko, sopraan

* Wagenaar - ouverture De getemde feeks

* Diepenbrock - Hymne voor viool en orkest
* Glière - concert voor coloratuursopraan en orkest
* Respighi - Pini di Roma

toegang: ƒ35,- / ƒ32,50 (Uitpas)
telefonisch reserveren: (070) 360 9810

info1@residentieorkest.nl

Colofon Copyright © 1996, 1997, 1998 het Residentie Orkest

Deel: ' Evgenii Svetlanov dirigeert Koninginneconcert '
Lees ook