Ex-Dolly Dots Esther Oosterbeek enthousiast over Total Body Scan


HENGELO, 20090626 -- In Nederland kun je geen medisch MRI onderzoek laten verrichten zonder verwijsbriefje van een arts. Dat betekent dat mensen die preventief onderzoek willen laten doen met een zogeheten Total Body Scan aangewezen zijn op particuliere bemiddelingsbureaus zoals PrivateScan dat zulk onderzoek in Duitsland laat verrichten. Sommige Nederlandse medici staan hier sceptisch tegenover. "Maar ik moet de eerste ontevreden patient nog tegenkomen", zegt directeur Frank Hefti van PrivateScan. De discussie is opnieuw aan de orde nu ex-Dolly Dots, visagist Esther Oosterbeek een warm pleitbezorgster is geworden van preventief MRI onderzoek.

In Dito Magazine van juni 2009 vertelt Esther uitgebreid over haar operaties, haar kwalen, de stress en onzekerheid die bleven ook nadat ze er weer bovenop was gekomen. Zij liet een Total Body Scan doen via PrivateScan en vertelt enthousiast: Als je overkomt wat mij is overkomen, ben je zo dankbaar dat je het hebt overleefd. Ik had de ergste vorm van een aneurysma. De professor heeft me erg goed voorgelicht over de functies van de coils in mijn hoofd. Dit is mij in Nederland nooit verteld. De onderzoeken zijn niet eng, zelfs het bloed prikken gebeurt rustig en nauwkeurig. Je hoeft helemaal niet lang te wachten en hebt het gevoel dat je hier de enige patint bent. Je hebt zelfs je eigen lounge. Dit is echt luxe! Natuurlijk ben je zenuwachtig. Immers, wat zouden ze vinden? Maar dan weet je het tenminste. Als er nu iets wordt gevonden, ben ik er veel eerder bij dan dat ze pas iets vinden als ik klachten krijg. Zo veel ziektes openbaren zich pas agressief als er klachten zijn, terwijl ze in een preventief stadium prima te behandelen zijn.

Directeur Frank Hefti kan zich nog steeds verbazen over de jalourse reacties van sommige collega's in Nederland. Een MRI body scan op gezonde mensen zou hen onnodig ongerust maken en alleen maar op kosten jagen. "Dat is onzin natuurlijk want mensen die niet al ongerust zijn, laten geen onderzoek doen. Extreem duur is de Total Body Scan ook niet, voor hetzelfde geld rook je een jaar lang sigaretten. Mensen wordt niet het geld uit de zakken geklopt, het onderzoek wordt verricht in gerenommeerde Duitse ziekenhuizen die zich houden aan alle medische standaarden, zoals die ook in Nederland gelden."
"Ook wordt wel gezegd dat wat wij doen geen nut heeft, wetenschappelijk gezien. Maar er zijn talloze studies waaruit blijkt dat preventief onderzoek zoals bijvoorbeeld longkankerscreening wel degelijk helpt en ook kostenbesparend is. Verzekeraars hebben er alle belang bij dit soort onderzoek te vergoeden."
Hefti vindt het verbod op de Total Body Scan in Nederland ronduit betuttelend. "Wat de overheid hiermee eigenlijk zegt is dat ze het niet goed vindt dat de burger goed voor zichzelf wil zorgen."

Zie het volledige artikel in Dito Magazine juni 2009:
https://www.nieuwsbank.nl/pers/privatescan.pdf

Bronnen:
https://www.ditomagazine.nl
https://www.privatescan.nl/
https://www.privatescan.nl/totalbodyscan


Deel: ' Ex-Dolly Dots Esther Oosterbeek enthousiast over Total Body Scan '
Lees ook