VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
https://www.musicals.nl

Ex-mannen van Simone Kleinsma in musical Mamma Mia!

Amsterdam, 13 maart 2003

EX-MANNEN VAN SIMONE KLEINSMA IN MUSICAL MAMMA MIA!

Eerste musicalrol voor acteur Hajo Bruins (Toneelgroep Amsterdam)

Hajo Bruins, Filip Bolluyt en Jon van Eerd zijn respectievelijk Sam, Bill en Harry in de internationale hitmusical Mamma Mia! Zij spelen de drie ex-geliefden van Donna, de rol die door Simone Kleinsma wordt vertolkt. Mamma Mia! vertelt het humoristische verhaal van de alleenstaande Donna die door de bruiloft van haar dochter Sophie geconfronteerd wordt met haar onstuimige liefdesverleden. De 22 grootste hits van ABBA zijn in deze komische musical verwerkt.

Hajo Bruins bekend van zijn rollen voor onder andere Toneelgroep Amsterdam zal de rol van Sam spelen. Mamma Mia! is zijn eerste musicalrol. Nooit eerder zong hij voor groot publiek. Hajo speelde onder andere bij toneelgroep Het Hof, Toneelgroep Theater, Theaterwerkplaats Independence, het RO Theater en bij Theater van het Oosten. In 1989 debuteerde hij bij het net opgerichte Toneelgroep Amsterdam en sinds 1990 behoort hij tot de vaste acteurs van dit gezelschap.

Filip Bolluyt zal de rol van Bill op zich nemen. Eerder speelde hij rollen in diverse televisieseries zoals Pleidooi, Baantjer en I.C. Vanaf mei 1998 was hij dagelijks te zien in de soap Goudkust en maakte daarna deel uit van de cast van Onderweg Naar Morgen. Filip was vijf jaar verbonden aan het Publiekstheater in Amsterdam waar hij hoofdrollen vertolkte in onder andere Wie Is Er Bang Voor Virginia Woolf?. Samen met Willem Nijholt en Gerrie van der Klei was hij een seizoen te zien in Later Is Te Laat. Daarnaast speelde hij ook in musicals van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Momenteel is Filip samen met Jon van Eerd te zien in de klucht Tel Uit Je Winst. Jon van Eerd speelt in dit stuk de hoofdrol en verzorgde ook de vertaling en de bewerking van dit stuk. Hij zal in Mamma Mia! de rol van Harry gaan spelen. Eerder speelde hij hoofdrollen in onder andere Titanic, De Musical en There's No Business Like Showbusiness. Voor zijn rol in deze laatste musical kreeg hij in 2001 een nominatie voor een John Kraaijkamp Award in de categorie 'Beste Mannelijke Hoofdrol'.

Mamma Mia! beleefde zijn wereldpremière in 1999 in Londen. Sindsdien breekt de hitmusical verkooprecords in landen als Engeland, Verenigde Staten, Australië, Canada, Japan en Duitsland. Mamma Mia! gaat 28 september in première in het Beatrix Theater in Utrecht. De kaartverkoop gaat 13 mei open.

Deel: ' Ex-mannen van Simone Kleinsma in musical Mamma Mia '
Lees ook