Ingezonden persbericht

Ex-Talking Heads live met Vive la Fête en Chicks on Speed

LVC, Leiden, 3 april 2004

DEN HAAG, 20040121 -- Chicks on Speed (Duitsland), Vive la Fête (België), Anat Ben-David (UK) en twee voormalig leden van de legendarisch punk/wave formatie Talking Heads (Tina Weymouth en Chris Frantz, USA) maken hun opwachting in het LVC in Leiden op het feest georganiseerd ten gelegenheid van het twee jarig bestaan van de Haagse Platenzaak La La Land.


Het unieke mini-festival vind plaats op 3 april 2004 en is georganiseerd door de eigenaren van La La Land. Alle aanwezige acts zijn persoonlijke favorieten en bekenden van de organisatoren en hebben nog niet eerder samen opgetreden.

De avond wordt geopend door de vanuit London opererende Israelische performer Anat Ben-David, die met haar befaande Popaganda show de avond op spetterende wijze zal openen. Anat, afkomstig uit de stal van Chicks on Speed records, maakte eind 2003 een verpletterende indruk op het F-industrys festival in Rotterdam.

Het Duitse meiden-electro-punk trio Chicks on Speed scoorde onlangs een wereldwijde underground hit met "We Don't Play Guitars" en heeft momenteel succes met de single "Wordy Rappinghood". Het nummer is een cover van de Tom Tom Club novelty hit uit 1981 en is afkomstig van hun onlangs verscheven derde album "99 cents". Naast het maken van muziek houden de dames zich ook bezig met het ontwerpen van hun eigen modelijn en vele vormen van multi-media - het binnenkort te verschijnen boekwerk annex dvd annex handtas "it's a project" is hier een mooi voorbeeld van. Speciaal voor het optreden in LVC komt een visual concept artist mee die de show van de nodige visual effects zal voorzien.

Voor Vive la Fête is de show op 3 april het eerste Nederlandse optreden sinds de winterstop waarin gitarist Danny Mommens hard gewerkt heeft aan het album van dEUS. In het najaar van 2003 heeft de band een uiterst succesvolle Europese tour gedaan ter promotie van haar laatste album "Nuit Blanche", waarbij onder andere een exclusieve in-store bij La La Land gegeven is. Tijdens de show in het LVC zal de band haar nieuwste single presenteren.

Speciale gasten tijdens het concert zijn de van Talking Heads en Tom Tom Club bekende Tina Weymouth (bass) en Chris Frantz (drums) die speciaal voor de gelegenheid worden overgevlogen.
Niet alleen zullen zij de presentatie van de avond op zich nemen, maar ook gastoptredens met zowel Chicks on Speed als Vive la Fête liggen in het verschiet.

In samenwerking met de Haagse kledingzaak Chique & Freak zal op 3 april een uitgebreide merchandise stand aanwezig zijn waar, naast bijzondere kleding en assecoires, van alle aanwezige artiesten muziek en exclusieve merchandise verkrijgbaar zal zijn.


Vive la Fête + Chicks on Speed + Anat Ben-David + Tina Weymouth & Chris Frantz
Lokatie: LVC, Leiden
Datum: Zaterdag 3 april 2004
Entree: Euro 17,50
Aanvang : 20:00

Kaartverkoop via La La Land, Nieuwstraat 25, Den Haag
Landelijke kaartverkoop via Ticketservice start zaterdag 31 januari 2004.

Meer informatie op de web site www.lalalandmusic.nl

Deel: ' Ex-Talking Heads live met Vive la Fête en Chicks on Speed in Leiden '
Lees ook