Exact

Persberichten

15 oktober 1999

Exact neemt Nederlands softwarebedrijf Paymate New Generation over

De in accounting- en ERP-software voor middelgrote en kleine bedrijven gespecialiseerde onderneming Exact Holding N.V. heeft een principeakkoord bereikt over de overname van 100% van de aandelen van het Nederlandse bedrijf Paymate New Generation B.V. (PNG). PNG is actief in de Nederlandse markt en aanbieder van software voor Salarisverwerking en Human Resource management voor middelgrote en grote organisaties.

Het over te nemen bedrijf verwacht ongeveer NLG 5,5 miljoen omzet in 1999 te realiseren en groeit sterk. De overname van PNG zal direct bijdragen aan de winst per aandeel van Exact. De overname zal volledig uit eigen middelen worden gefinancierd. Exact verwacht de overname in de komende vier weken af te ronden.

De producten van PNG, bekend onder de naam "Paymate", zijn geschikt voor Windows NT, Netware en diverse UNIX platforms. PNG verkoopt haar software direct en werkt in projecten nu al vaak samen met Exact dochter Exact Alliances B.V. PNG heeft momenteel 28 medewerkers in dienst. In Nederland worden momenteel maandelijks meer dan 110.000 werknemers met Paymate software gesalarieerd. Organisaties als Loyens en Volkmaars Belasting Adviseurs, Schreiner Airways, AC Restaurants & Hotels, Wavin en 35 Sociale Werkvoorzieningen zijn momenteel gebruiker van Paymate software.

Achtergrond van de overname

Met E-Salaris heeft Exact in Nederland een groot aandeel in de markt voor salarisverwerkingssoftware voor kleine en middelgrote ondernemingen. De producten van PNG zijn met name geschikt voor de bovenkant van de markt voor salarissoftware en vormen daarmee voor het productaanbod van Exact in de Nederlandse markt een goede uitbreiding richting middelgrote en grote ondernemingen. De producten van PNG zijn bovendien een goede aanvulling op de productlijn van Exact Alliances. Qua technologie en marktpositionering sluiten deze beide bedrijven perfect op elkaar aan, omdat zowel de producten van PNG als de financiële software van Exact Alliances B.V. ontwikkeld zijn in de Progress-omgeving.

Door deze overname lost Exact de tijdens de beurgang in juni '99 gedane belofte in om haar marktpositie verder uit te bouwen door middel van overnames. Eerder maakte Exact al bekend Soft Research in Duitsland te hebben overgenomen, waardoor de marktpositie in Duitsland verder werd uitgebouwd. Door de overname van PNG is een nieuwe stap naar verdere versteviging van de positie van Exact in het salaris- en HRM-segment gezet.

Over Exact Software

Het sinds 4 juni '99 aan de Officiele Markt van de AEX-Effectenbeurs genoteerde Exact Holding N.V. is gevestigd in Delft en heeft meer dan 50 werkmaatschappijen en distributeuren die wereldwijd actief zijn op de markt voor ERP-oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf met 154.000 klanten in 100 landen. Exact Holding N.V. heeft twee productlijnen: Exact en Excellent, ontwikkeld voor verschillende markten en klanten.

De Excellent-productlijn is onlangs in België, Nederland, Columbia, Duitsland en Oostenrijk geïntroduceerd. Exact Holding N.V. heeft een toonaangevende positie op deze markten bereikt door doelgerichte acquisities van één of meer lokale producten. De Excellent-productlijn is ontwikkeld voor gebruik door middelgrote ondernemingen die hoofdzakelijk in één land gevestigd zijn en zal worden geïntroduceerd als vervanging van de software van het overgenomen bedrijf. Het Excellent-product wordt uitsluitend door een toegewijd en loyaal netwerk van lokale distributeurs verkocht.

Op de internationale markt wordt de Exact-productlijn verkocht door een eigen organisatie van 28 dochtermaatschappijen met een directe verkoop- en support-afdeling en een netwerk van 20 distributeurs. De Exact-productlijn voorziet in de behoeften van middelgrote bedrijven met aanzienlijke internationale activiteiten en buitenlandse werkmaatschappijen en verschaft uniforme functionaliteit voor verschillende landen en wetgeving. Internationale activiteiten worden daardoor ondersteund zonder dat een hoge mate van aanpassing aan het product noodzakelijk is.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt contact opnemen met:
Miranda Diets
Exact Holding N.V.
Tel: +31 15 2613714

Deel: ' Exact neemt Nederlands softwarebedrijf Paymate NG over '
Lees ook