Nederlandse Moslim Omroep

Aankondiging InFocus

Exclusief gesprek met charismatische prediker bij de NMO

De Amerikaanse prediker sheikh Khalid Yasin roept weerstanden op. In januari dit jaar overwoog een meerderheid in de Tweede Kamer nog om hem de toegang tot Nederland te ontzeggen. Minister Hirsch Ballin oordeelde echter dat Yasin welkom was. Sindsdien heeft de bekeerling Nederland al twee keer voor zijn lezingentournees aangedaan. Hij werd daarbij op handen gedragen door grote groepen jonge moslims.

Komende zondag zendt de NMO in het discussieprogramma InFocus een exclusief vraaggesprek uit met de charismatische prediker sheikh Khalid Yasin. In de studio heeft presentator Abdellah Dami een gesprek met hem. Wie is deze controversiële islamleider, die in het dagelijks leven de man is achter de missiezender Purpose TV? Is de negatieve berichtgeving die in de media over hem rouleert onderdeel van dezelfde islamofobie die in Nederland soms de plaats van het gezond verstand inneemt? Of heeft het protesterend deel van de Tweede Kamer een punt en is Yasin er inderdaad op uit de stabiliteit van onze Westerse samenleving te ondermijnen?

Programma: InFocus, een programma over de achtergronden van de actualiteit Uitzending: zondag 7 juni 2009 van 14.30 tot 15.00 uur op Nederland 2 Uitzending en internetspecial zijn blijvend beschikbaar via de website www.nmo.nl Herhaling InFocus: donderdag 11 juni 2009 van 10.20 tot 10.50 uur op Nederland 2

Deel: ' Exclusief gesprek met charismatische prediker bij de NMO '




Lees ook