Carros

Dunlop Marcos Mantis blikvanger

Exclusieve bandenleverancier van de Dutch Supercar Challenge

(31 juli 2001)

De Dutch Supercar Challenge is de snelstgroeiende raceklasse van Nederland. Het startveld van de klasse is groot (bijna 50 auto's!) en spectaculair, met auto's als de Marcos Mantis, Porsche 911, BMW M3, Maserati Shamal en Lotus Esprit en Elise. Het hele startveld rijdt op Dunlop-banden; profielloze slicks op een droge baan, regenbanden tijdens natte weersomstandigheden. "Dunlop steunt de Dutch Supercar Challenge als klassesponsor en als bandenleverancier omdat het een professionele raceserie is, met een tot de verbeelding sprekend startveld", aldus de Sales Support Manager van Dunlop in Nederland Ed van Proosdij. "Evenals het in autosport geïnteresseerde publiek ontdekt de media de Dutch Supercar Challenge, dit resulteert onder andere in meer aandacht voor de klasse in de diverse bladen en in verschillende televisieprogramma's."

De Dutch Supercar Challenge is onderverdeeld in vijf klassen, waaronder de Marcos Mantis Challenge. "Dunlop werkt al een aantal jaren op een prettige manier met Marcos samen", antwoordt Van Proosdij op de vraag waarom Dunlop juist de Marcos Mantis van Toon van de Haterd (Geffen) in de Dunlop-kleuren heeft gebracht. "We hebben voor Toon gekozen omdat hij een erg goede coureur is, die momenteel het tussenklassement in de Marcos Mantis Challenge aanvoert. Bovendien is hij een goede vertegenwoordiger van Dunlop richting de autosportmedia."

De volgende race van de Dutch Supercar Challenge wordt verreden op 19 augustus op het circuit van Zolder (B), op 30 september vindt de finalerace plaats op Circuit Park Zandvoort.

Dunlop is een sportief bandenmerk. Dit uit zich niet alleen in het sportieve gamma van Dunlop, met de veelgeprezen Dunlop SP Sport 9000 als 'topsporter'. Dunlop is ook erg actief in de autosport, zowel nationaal als internationaal. Dunlop is bijvoorbeeld de exclusieve bandenleverancier voor de DTM, de hoog aangeschreven klasse die op 23 september op Circuit Park Zandvoort rijdt. In de Nederlandse autosport levert Dunlop de banden voor het Libertel Vodafone DTCC, het toonaangevende Nederlandse toerwagenkampioenschap. Dunlop is tevens bandenleverancier van de VEGE Series, een nationale eenheidsklasse van auto's opgebouwd uit een buizenframe en een kunststof carrosserie. Op de rallypaden is Dunlop actief als partner binnen de populaire Nissan Micra Challenge.

Deel: ' Exclusieve bandenleverancier van de Dutch Supercar Challenge '
Lees ook